Продукти, виготовлені на рослинній основі, призначені не лише для вегетаріанців. Підходять для прибічників здорового способу життя, які вводять в раціон додаткові корисні елементи чи поступово відмовляються від їжі тваринного походження. Веганські котлети можуть бути такими ж смачними і соковитими як з м'яса, тому мова не йде про відмову від насолоди їжею. Мова йде про користь і збільшення об'єму споживання рослинного білка.
Основа веганських котлет
Що входить до складу замінника м'ясної продукції і чи може він бути ситним? Котлети виготовляються на основі багатих білками овочів, злакових і бобових рослин, не потребують тривалої термічної обробки. Продукт також містить клітковину і корисні для здоров'я людини жири.
В якості базових складових використовуються сочевиця, соя, нут і сейтан. Кожен з них варто розглянути окремо:
- Сочевиця. Залежно від обраного сорту бобових котлети набувають певного відтінку. Використовуються ядра чорного, зеленого і червоного кольору. Відмінність заключається не тільки в зовнішньому вигляді, а і в смакових якостях і властивостях. Найбільш легкою для травної системи вважається чорна сочевиця. З бобових формуються щільні і пікантні котлети.
- Соя. В цьому продукті міститься велика кількість корисних речовин – мінерали, вітаміни і важливі для повноцінної роботи організму жирні кислоти. Це ідеальна основа для рослинного фаршу. Використовуючи її в раціоні, можна забезпечити себе добовою нормою добре засвоюваного білка.
- Сейтан. Пшеничний білок досить поширений в сфері виготовлення рослинних напівфабрикатів. Вироби з нього після приготування не пересушуються, залишаються ніжними і соковитими.
- Нут. Це корисна база для отримання ситних страв. Крім білка в бобових міститься велика доза заліза. Користь очевидна.
Разом з перерахованими складовими для отримання корисної їжі використовуються буряк, морква, капуста, картопля і додаткові інгредієнти, такі як зелень, рослинна олія, сіль, вода та інші речовини. Особливість заключається у відмові від холестерину, антибіотиків, гормонів і паразитів, які можуть міститися в м'ясі тварин.
Ціни на рослинну продукцію помірні. Придбати котлети з корисної сировини можна в спеціалізованих магазинах і на сайті компанії Пан-і-Веган.
Переваги вживання рослинних продуктів
Включення в раціон веганської їжі пов'язане з отриманням такої користі:
- Швидке приготування.
- Внесення різноманітності в раціон.
- Можливість споживання при дотриманні дієтичного харчування з лікувальною метою чи для позбавлення від зайвої ваги.
- Низька концентрація насичених жирів.
- Підвищений вміст клітковини для очищення організму.
- Високий рівень білка для спортсменів.
- Насичення продукції поживними речовинами, вітамінами і мінералами.
- Використання натуральної сировини.
- Захист організму від шкідливих речовин, які можуть міститися в м'ясі тваринного походження.
- Екологічність виробничого процесу і збереження поголів'я тварин.
- Підвищення імунного захисту організму.
Рослинний замінник м'яса універсальний. З нього можна приготувати не тільки котлети, а і безліч інших страв. Час приготування такої їжі суттєво зменшується, що дуже зручно для людей з високим рівнем зайнятості. Користі більше. До того ж, організм отримує багато білка.
Виробники пропонують придбати веганські котлети для різноманітності в раціоні чи повного переходу на рослинну продукцію. У кожного своя ціль. Але в будь-якому разі продукт цікавий і його варто спробувати хоча б один раз.