запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Веганські котлети – вибір сучасних людей для здорового харчування

Продукти, виготовлені на рослинній основі, призначені не лише для вегетаріанців. Підходять для прибічників здорового способу життя, які вводять в раціон додаткові корисні елементи чи поступово відмовляються від їжі тваринного походження. Веганські котлети можуть бути такими ж смачними і соковитими як з м'яса, тому мова не йде про відмову від насолоди їжею. Мова йде про користь і збільшення об'єму споживання рослинного білка.
 


Основа веганських котлет


Що входить до складу замінника м'ясної продукції і чи може він бути ситним? Котлети виготовляються на основі багатих білками овочів, злакових і бобових рослин, не потребують тривалої термічної обробки. Продукт також містить клітковину і корисні для здоров'я людини жири.


В якості базових складових використовуються сочевиця, соя, нут і сейтан. Кожен з них варто розглянути окремо:

  • Сочевиця. Залежно від обраного сорту бобових котлети набувають певного відтінку. Використовуються ядра чорного, зеленого і червоного кольору. Відмінність заключається не тільки в зовнішньому вигляді, а і в смакових якостях і властивостях. Найбільш легкою для травної системи вважається чорна сочевиця. З бобових формуються щільні і пікантні котлети.
  • Соя. В цьому продукті міститься велика кількість корисних речовин – мінерали, вітаміни і важливі для повноцінної роботи організму жирні кислоти. Це ідеальна основа для рослинного фаршу. Використовуючи її в раціоні, можна забезпечити себе добовою нормою добре засвоюваного білка.
  • Сейтан. Пшеничний білок досить поширений в сфері виготовлення рослинних напівфабрикатів. Вироби з нього після приготування не пересушуються, залишаються ніжними і соковитими.
  • Нут. Це корисна база для отримання ситних страв. Крім білка в бобових міститься велика доза заліза. Користь очевидна.


Разом з перерахованими складовими для отримання корисної їжі використовуються буряк, морква, капуста, картопля і додаткові інгредієнти, такі як зелень, рослинна олія, сіль, вода та інші речовини. Особливість заключається у відмові від холестерину, антибіотиків, гормонів і паразитів, які можуть міститися в м'ясі тварин.


Ціни на рослинну продукцію помірні. Придбати котлети з корисної сировини можна в спеціалізованих магазинах і на сайті компанії Пан-і-Веган.


Переваги вживання рослинних продуктів


Включення в раціон веганської їжі пов'язане з отриманням такої користі:

  • Швидке приготування.
  • Внесення різноманітності в раціон.
  • Можливість споживання при дотриманні дієтичного харчування з лікувальною метою чи для позбавлення від зайвої ваги.
  • Низька концентрація насичених жирів.
  • Підвищений вміст клітковини для очищення організму.
  • Високий рівень білка для спортсменів.
  • Насичення продукції поживними речовинами, вітамінами і мінералами.
  • Використання натуральної сировини.
  • Захист організму від шкідливих речовин, які можуть міститися в м'ясі тваринного походження.
  • Екологічність виробничого процесу і збереження поголів'я тварин.
  • Підвищення імунного захисту організму.


Рослинний замінник м'яса універсальний. З нього можна приготувати не тільки котлети, а і безліч інших страв. Час приготування такої їжі суттєво зменшується, що дуже зручно для людей з високим рівнем зайнятості. Користі більше. До того ж, організм отримує багато білка.


Виробники пропонують придбати веганські котлети для різноманітності в раціоні чи повного переходу на рослинну продукцію. У кожного своя ціль. Але в будь-якому разі продукт цікавий і його варто спробувати хоча б один раз.