запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Користь та калорійність персика: смачний літній перекус

Природні антиоксиданти, що містяться у фруктах та овочах, допомагають вашому організму працювати в кращому вигляді. Тому дотримання дієти, що відповідає щоденній рекомендованій кількості фруктів і овочів - є одним з кращих способів дати організму сильну захист від хвороб. Регулярне вживання фруктів, 1,5 склянки для жінок і 2 склянки для чоловіків, що допомагає знизити ризик ішемічної хвороби серця, інсульту та деяких видів раку. Крім того, в них мало калорій, наприклад калорійність персика всього 46 калорій, що запобігає ожирінню, мінімізує ризик виникнення діабету типу, раку та серцево-судинних захворювань.

>


Харчова цінність персиків 


Один свіжий середній персик містить близько  40 калорій, 0,5 г жиру, 0 г холестерину і натрію, 15 г вуглеводів, 13 г сахару, 2 г клітковини і 1 г білка.  Він забезпечує 6% добової потреби у витамині А і 15% добової потреби у витамині С. Один середній персик також містить приблизно 2% денної норми витаминів Е і К, ніацину, фолієвої кислоти, заліза, холіну, калію, магнію, фосфору,   марганцю, цинку та міді.


На сайті tablycjakalorijnosti.com.ua ви знайдете детальну інформацію щодо калорійності кокосової стружки, персика та інших фруктів, необхідних для щоденного раціону. 


Користість персиків для здоров'я


Персики - фрукт низькокалорійний і не містить насичених жирів.  Проте, вони містять безліч корисних для здоров'я сполук, мінералів та вітамінів. Свіжі персики - помірний джерело антиоксидантів і витамину С, який потрібний для створення сполучної тканини в організмі людини. Вживання продуктів, багатих на витамин С, допомагає людині розвинути опірність інфекціям і допомагає усунути шкідливі вільні радикалі, що викликають певні види раку.


Окрім цього, персики містять багато вітаміну А і бета-каротину.  Бета-каротин - це провітамін, який усередині організму перетворюється на витамин А. Вітамін А потрібний для запобігання проблем зі зором, а також для підтримки здоров'я слизових оболонок та шкіри. Відомо, що вживання фруктів, багатих на витамин А, таких як персики, захищає від раку легенів і захворювань порожнини рота. Вони містять багато життєво важливих мінералів, таких як калій, фтор і залізо:

  • калій є важливим компонентом рідин клітин та організму, який допомагає регулювати частоту серцевих скорочень та кров'яний тиск;

  • фтор входить до складу кісток і зубів і необхідний для запобігання карієсу;

  • залізо необхідне для утворення червоних кров'яних тілець. 


Важливі якості персиків 


Як і інші фрукти та овочі, персики багаті на корисні мікроелементи та антиоксиданти. А їхня природна солодкість означає, що вони можуть замінити порожні калорійні оброблені десерти. 


Серед найважливіших якостей свіжого персика можливо  виділити: 


Регулярне вживання сезонного персика допомагає у боротьбі із запаленням


Персики багаті антиоксидантами, особливо витамином С. Антиоксиданти шукають і знищують вільні радикалі, які є результатом окислення в організмі і можуть призвести до серцевих захворювань, інсульту, раку та інших хронічних запальних захворювань. Вітамін С, мабуть, один із найвідоміших антиоксидантів. На додаток до своїх антиоксидантних властивостей, витамин С сприяє підвищенню імунітету і відновлення клітин, включаючи загоєння ран і антивікову дію.

>


Допомагає знизити ризик деяких захворювань 


Персики також є добрим джерелом клітковини. Клітковина є важливою для загального стану здоров'я, оскільки дає змогу виводити холестерин з організму, сприяє здоров'ю кишківника, збільшує почуття ситості і може допомогти стабілізувати рівень цукру в крові. Дієта, багата на клітковину, може допомогти уникнути деяких видів раку і знизити ризик діабету, сердечних захворювань і ожирінню. Крім того, дієта, багата на клітковину, може допомогти вам залишатися ситими і сприяє зниженню ваги. 


Сприяє виробленню витамину А 


Персики містять каротиноїди, особливо каротиноїди провітаміну А, альфа-каротин та бета-каротин.  Вони можуть синтезуватися в організмі у витамин А, який потрібний для нормального зору та імунного здоров'я.


Допомагає боротися із захворюваннями, пов'язаними з ожирінням 


Деякі дослідження показують, що біологічно активні сполуки персиків можуть пригнічувати діабет, пов'язаний з ожирінням, і серцево-судинні захворювання. Дослідники вважають, що антоціані, хлорогенова кислота, похідні кверцетину та катехіни з цих фруктів працюють синергетично, знижуючи ЛПНЩ або «поганий» холестерин, ожиріння та запалення, пов'язане з метаболічним синдромом.


class="Apple-interchange-newline" />