запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Цікаві факти про Чорну П'ятницю

Проведення Black Friday першими почали робити у Сполучених Штатах Америки. Перші розпродажі зробили у Філадельфії. Акції сподобалися покупцям та підприємцям, адже перші мали змогу купити товари дешево, а другі — отримували величезний прибуток за 1 день.


Традиція поширилася на інші штати і пішла світом. Вже кілька років поспіль Чорна п'ятниця проводиться і в Україні. За короткий час вона стала однією з найочікуваніших подій року для всіх любителів шопінгу. Але радісною та позитивною ця назва була не завжди, тому далі поговоримо про цікаві факти, пов'язані з Black Friday.


Позитивний сенс був не завжди


Спочатку назву «Чорна п'ятниця» було надано дню краху фондової біржі в Америці - 24 вересня 1829 року. Відбувся обвал цін на золото та в економіці країни настала криза. Більше 100 років термін знову «сплив». Його почали використовувати щодо наступного дня після Дня Подяки. Американці почали активно їздити в магазини і робити покупки перед новорічними святами, що формувало величезні пробки та стовпотвори в магазинах. Багато продавців навіть звільнялися чи брали лікарняні, щоб не працювати у ці важкі дні.


Назвали цей день Чорною П'ятницею поліцейські, які намагалися «розрулити» пробки на дорогах. Через те, що колір машин в основному був темний, все місто огортало морок і термін Black Friday з'явився знову.

>


Через його почали використовувати підприємці, щоб додати більш позитивний зміст. Було вирішено в останню п'ятницю листопада проводити масові акції та розпродажі. В результаті замість негативного сенсу Чорна п'ятниця отримала позитивне.


Боротьба на смерть


Одяг та побутова техніка — найпопулярніші товари в чорну Алло та інших магазинах не лише України, а й світу. Саме ці позиції стали «вбивчими» свого часу. Знижки на Black Friday іноді сягали 90% - це провокувало масовий психоз. Люди в гонитві за вигідними покупками божеволіли. Відомий не один випадок, коли натовп покупців вибивав вітрини або виламував двері в магазинах. Іноді траплялися і вкрай трагічні випадки — людей просто затоптували в метушні прямо в ТЦ. Але в нас у країні подібних ситуацій не було, оскільки наші підприємці не прив'язуються до одного дня, а проводять розпродаж цілий тиждень листопада. Також мудро чинить і компанія Алло. Попередня реєстраціяНа чорну п'ятницю була розпочата ще у вересні, тому всі бажаючі зможуть скористатися вигідними пропозиціями. Найбільш популярними будуть такі товари:

  1. Планшети.

  2. Новорічні товари та подарунки до свят.

  3. Ноутбуки.

  4. Дитячі іграшки.

  5. Смартфони.

  6. Велика та дрібна побутова техніка.


І багато іншого братиме участь у розпродажі цього року. Тому обов'язково беріть участь і не проґавте шанс зробити вигідні придбання.