запомните / запишите
сообщите, что вы нашли информацию
на сайте "Map.cn.ua - Карта Чернигова"

Hовость компании "Студія англійської мови America "

09.08.2018

29 причин вивчити англійську

Одна з головних причин вивчати англійську – ширші професійні перспективи. Володіння англійською допоможе вам:
 
1) отримати краще оплачувану роботу. Зараз майже кожна фінансово приваблива вакансія передбачає володіння англійською мовою. Знаючи мову, ви зможете влаштуватися в міжнародну компанію, де рівень оплати праці вищий, до того ж матимете додаткові переваги (наприклад, спортзал, страхування, відшкодування витрат на відрядження, медичне обслуговування тощо).
 
2) читати фахову літературу в оригіналі. Кожен професіонал має бути якнайкраще ознайомлений із найновішими тенденціями, ідеями, здобутками у своїй галузі. На жаль, таку інформацію у багатьох сферах можна отримати тільки із англомовних джерел. Близько 85% наукових, технологічних, академічних публікацій з’являються, насамперед, англійською мовою. Ви отримаєте прямий доступ до великої кількості книг, статей і блогів, які допоможуть вам стати першокласним фахівцем.
 
3) знайти бізнес-партнерів, інвесторів, замовників на міжнародних виставках. На такі заходи з’їжджаються учасники з усього світу і спілкуються вони саме англійською. Відтак, володіючи мовою, зможете відразу на місці укласти вигідний контракт чи налагодити ділові стосунки, які забезпечать розвиток вашої справи.
 
4) самостійно брати участь у міжнародних конференціях, семінарах і тренінгах, де фахівці високого рівня обговорюють найновіші тенденції в окремих галузях, обмінюються досвідом, розглядають перспективи подальшого розвитку. Маючи достатньо мовних навичок, ви зможете безпосередньо долучитися до таких важливих заходів і відкрити для себе нові горизонти професійного росту.
 
5) користуватися англомовними сайтами. Не виходячи з офісу чи дому, ви зможете отримати чимало корисної інформації з інтернету. Хочете дізнатися про стан світових ринків, особливості ведення бізнесу в різних країнах, діяльність тієї чи іншої компанії, наявність вакансій, зокрема, за кордоном? Володіючи англійською, ви не звертатиметесь до ненадійного онлайн-перекладача, а швидко отримуватимете адекватну інформацію.
 
6) провадити переговори з іноземними партнерами. Спілкування через перекладача хоч і допомагає знайти спільну мову, але має свої недоліки, адже при цьому ви не можете проконтролювати, наскільки точно вашу думку було донесено до співрозмовника, і частину важливої інформації може бути втрачено.
 
7) їздити у закордонні відрядження, адже серед кандидатів на закордонне відрядження перевагу матиме той, хто володіє мовою. До того ж ви зможете вільно порозумітися у всіх ситуаціях, пов’язаних з подорожжю. Якщо ви не проти поєднувати корисне з приємним, а саме, робочі поїздки з можливістю побачити інші країни, то вивчайте англійську обов’язково.
 
Англійська для подорожей
Любите відкривати для себе нові країни, звичаї, страви? Вирушайте у мандри! І як тут обійтися без англійської? Володіння мовою зробить вашу подорож ще приємнішою, бо ж ви зможете:
 
8) подорожувати без посередників. Навіщо переплачувати турфірмам, агенціям чи операторам? Ви зможете самостійно купити квитки та забронювати готель. Знання мови стане вам у пригоді, особливо якщо ви полюбляєте прокладати власний маршрут і не залежати ні від кого.
 
9) владнати всі питання з готелем. Якщо ви заплатили за номер з видом на море, а отримали, натомість, кімнатку, вікна якої впираються у стіну сусіднього будинку, або ж якщо у вашому у номері немає гарячої води, то, маючи достатній рівень англійської, зможете залагодити ці та інші нюанси з адміністрацією. Адже всі проблеми можна вирішити через спілкування.
 
10) зекономити на готелі. Налагодивши контакт із орендодавцем за кордоном, можна винайняти приватне помешкання, яке обійдеться вам набагато дешевше. До того ж зараз є велика кількість онлайн-ресурсів на кшталт “couch-surfing”, де люди з різних куточків світу готові прийняти мандрівників у себе вдома безкоштовно! Але реєстрація та спілкування, здебільшого, ведеться англійською.
 
11) самостійно обирати кращий сервіс і маршрут. Плануючи подорож, варто ознайомитися з відгуками про готелі, екскурсії, ресторани, тощо. В інтернеті їх чимало, але більшість англійською мовою. Відтак, тільки належні знання мови дадуть вам змогу прийняти поінформоване рішення про те, де краще зупинитися чи пообідати, що варто відвідати, яким транспортом ліпше подорожувати.
 
12) читати етикетки. Англійська мова допоможе вам розібратися з асортиментом товару, адже не завжди картинка підкаже, чим відрізняються, скажімо, пропоновані види крему для засмаги або які складники консервованого супу.
 
13) платити менше на ринку. Багато продавців готові зробити істотну знижку, якщо покупець наполягатиме. Якщо ви розмовлятимете англійською, то маєте більше шансів сторгуватися.
 
14) дізнатися про культуру та традиції безпосередньо від місцевих жителів, а не гідів. Тільки живе спілкування з мешканцями розкриє вам усю повноту національного колориту, допоможе глибше пізнати звичаї та цінності.
 
15) самостійно відвідувати музеї, галереї, виставкові центри. Належне знання мови допоможе придбати квиток, ознайомитися з буклетом, прослухати екскурсію англійською, адже саме їх пропонують найчастіше.
 
16) орієнтуватися на місцевості. Ви не боятиметесь заблукати, коли підете на прогулянку. Знаючи мову, ви завжди зможете запитати дорогу або прочитати вказівники.
 
17) взяти машину напрокат і уникнути шахрайства. Ви зможете прочитати договір без сторонньої допомоги і перевірити, чи влаштовують вас усі умови. Інакше може виявитися, що ви орендували автомобіль практично з порожнім баком і за бензин треба доплачувати окремо.
 
18) знаходити друзів у різних країнах. Завдяки англійській ви зможете знайомитися з цікавими людьми, знаходити однодумців, обмінюватися з ними ідеями без перекладача і не обмежуючись мовою жестів.
 
19) отримувати знижки і подарунки. Майже в кожній країні працівники готелів, ресторанів, розважальних закладів, крамниць володіють англійською. Під час особистого спілкування з ними, ви неодмінно довідаєтеся про можливі бонуси, що зробить вашу подорож сповненою приємних несподіванок.
 
Англійська на щодень
Та навіть якщо закордонні мандри вас не привалюють, англійська все одно стане вам у пригоді у повсякденному житті і дасть вам змогу:
 
20) отримати освіту міжнародного рівня. Багато закордонних університетів радо приймають студентів з інших країн. При цьому далеко не всі навчальні програми платні, є і безкоштовні, треба тільки пошукати, а для цього знання мови – головне. Вільне володіння англійською допоможе здобути якісну освіту, що істотно збільшить ваші шанси на працевлаштування.
 
21) переїхати за кордон. Деякі люди з різних причин мріють про те, щоб жити в інших країнах, але на заваді стає незнання англійської. Вивчивши мову, ви зможете здійснити свою мрію.
 
22) знайти своє кохання. У сучасному світі все більше молодих людей шукають свою половинку в інтернеті. Зі знанням англійської мови ваші горизонти суттєво розширяться, адже ви зможете скористатися ще й іноземними сайтами знайомств.
 
Знайти свою любов. Багато дівчат мріють познайомитися з іноземцем і виїхати жити за кордон. Зі знанням англійської мови це зробити набагато простіше. Зазвичай, в цих випадках використовують іноземні сайти знайомств, де можна знайти свою другу половинку.
 
23) дивитися фільми англійською, глибше розуміти сюжет, сприймати оригінальний гумор. Річ у тім, що переклад не завжди буває вдалий, до того ж деякі нюанси перекласти просто неможливо. Вихід – переглядати стрічки в оригіналі.
 
24) Не чекати, поки з’явиться український переклад улюбленого серіалу/фільму, якщо з’явиться взагалі. Вивчайте англійську і дивіться їх в оригіналі відразу після виходу в світ.
 
25) слухати та розуміти англомовні пісні. Якщо ваш улюблений виконавець співає англійською, то й ви, знаючи мову, зможете йому підспівувати.
 
26) грати в ігри, користуватися додатками та комп’ютерними програмами англійською мовою. Чи траплялося вам скачати привабливу гру/додаток, але потім видаляти його тільки тому, що там не було україномовної версії? Володіючи англійською, вам не доведеться більше розчаровуватися.
 
27) стежити за англомовними новинами. Якщо ви цікавитесь міжнародною політикою та подіями у світі, то отримуватимете інформацію оперативно з першоджерел.
 
28) читати інструкції в оригіналі. Якщо ви придбали техніку за кордоном, то марно шукати вказівки з користування українською, але англійський текст буде обов’язково. Володіння мовою допоможе вам повноцінно і безпечно користуватися новим пристроєм, дотримуючись порад виробника.
 
29) робити покупки в міжнародних інтернет-магазинах, де часто пропонують товари за вигіднішими цінами. До того ж чимало речей можна придбати лише за кордоном. Знання англійської допоможуть вам зробити замовлення та отримати бажану річ.
 
Наостанок кілька цікавих фактів:
 
Англійська мова є рідною для 500 млн. людей в 12 країнах світу. Сьогодні приблизно 1,5 млрд. людей розмовляють англійською. 80% інформації, що зберігається на комп’ютерах у всьому світі, англомовна.

Комментарии

 map.cn.ua (0)  

← Новости компаний