Реклама Чернігова:
назад
Реклама Чернігова

Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Меню компанії:
показати
Фото компанії:
Контакти:
+38(0462... показати телефон
+38(0462... показати телефон
Посилання:
Часи роботи:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
0800
1700
0800
1700
0800
1700
0800
1700
0800
1700
X X
1200
1300
1200
1300
1200
1300
1200
1300
1200
1300
X X
Начальник управління:
Пивовар Андрій Олексійович
Статистика:
Перегляд інформації про компанію:
За останні 6 місяців –8 людей.
Про компанію:
Стародавній Сіверянський край, вбраний із сивої давнини в зелений бархат соснових пралісів, дібрів та гаїв, підперезаних блакитним шовком Дніпра-Славути, Десні, Снову, Удаю.

Земля батьків, прадідів - лісовий край. І сьогодні на географічній карті області значну частину території - 739 тисяч гектарів - офарблено у зелений колір. Так, ліси – наша візитна картка, наша гордість, наш скарб. З півночі наші північні ліси змикають зелені свої шати з лісами Білорусі та Росії. з півдня - з дібровами, гаями, зі сходу - з березовими лісами Сумщини…

Звідки б ви не під'їжджали до сивочолога Чернігова - скрізь побачите або соснові, або березові, або дубові масиви, прекрасні парки та бульвари. "Ліси мої, зелені заповіти людей з далеких і недавніх літ… Я хочу увійти у вас, як чистий вітер навесні входити до яблуневого цвіту, - ці рядки саме про чернігівські ліси належатьвидатний український поетесі Ліні Костенко. І яка засвідчується у високому почутті любові нашим чернігівським лісам словами "там серце заспокою і очищу душу"…

Близько 400 тис. гектарів - це землі лісового фонду Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Для чернігівських лісівників цей "храм" - то цілий світ: дерева, трави, тварини, птиці, озера, річки, живлющі джерела, гриби, ягоди. Як засвідчує наука, тільки ліс виконує 65 життєзабезпечуючих функцій. На першому місці – здатність його захищати від водної та вітрової ерозії землю, ґрунти, які народять хліб. А ще ліс оберігає, як зіницю ока, наші чисті води, бо без лісу не було б і річок. Вони повноводні лише тоді, коли народжуються у справжньому лісі, який оберігає шкірну краплину для своїх річок-сестер, яким нести та нести чисті свої води до далеких морів. Ліс – найкращийсанітар та атмосфери. Його справедливо називають "фабрикою" кислорода, якого, до речі, сучасна індустрія, транспорт, енергетика сьогодні поглинають у 15 разів більше, ніж усе живе на землі, бо в середньому один гектар деревостою виділяє за рік чотири тонни кислорода, а поглинає п'ять тонн вуглецю!

Чернігівські ліси особливі. Вони – неповторні. Не можна не помітити зміни рослинності північної зони на флору південного лісостепу. Високі, "корабельні", або, як їх називають, бонітетні сосні північних районів поступаються насадженням лісостепу - дібровам, березовим гаям. Як ковані з міді сосні передають свої обереги землі, повітря і вод іншим породам - ​​дубам, березам, кленам і липам. Середній вік насаджень на землях фонду - 65 років і має стійку тенденцію до динамічного зростання. Хоча лісистість області вже і сьогодні складає понад 20 відсотків. За породами сосна впоказнику лісистості становить понад 60, дуб – майже 7, береза ​​– понад 10, а інші породи – понад 15 відсотків. За віком лісові насадження ділятимуться на молодняки, які складають відповідно 55,2 тис. га (15,6%); середньовікові – 155,6 тис. га чи 44 відсотки; пристигаючі – майже 90 тисяч (25,3 відсотка); стиглі та перестійні - 53,6 тис га або понад 15 відсотків.

Характерно, що екологічна цінність чернігівських лісів набагато більша від вартості деревини та продукції з неї. Наші ліси - це справжні оази здоров'я, де шкірна деревина - не лише унікальний творець, а ще й охоронець природи та життя людського. Бо має свою біографію, свою історію, свою "терапію" - той лікувально-профілактичний потенціал, який безпосередньо служить людині у нинішніх та майбутніх поколіннях…

Нині манять відпочиваючих і туристів Олешнянські голубі озера, що в Ріпкинському районі, їхчарівність захоплює не лише місцевих шанувальників лісу, а й столичних та зарубіжних гостей. І взагалі в північних лісах набуває популярності пізнавальний туризм. Наприклад, у новгород-сіверських зелених пралісах вчувається відгомін сивої давнини, героїчних звершень наших предків - подвигів дружини князя Ігоря та його походів проти ворогів Київської Русі.

Партизанськими називають семенівські, корюківські, холмінські ліси. А про лихоліття Великої Вітчизняної нагадують нащадкам ратної слави батьків і дідів партизанські землянки у Єлінському лісництві. Вони – свідки слави народних месників, яку чатує і ревно оберігає багатостраждальний корюківський ліс.

Чернігівські лісівники глибоко усвідомлюють: це багатство потрібно не лише вберегти, а й примножити для майбутніх поколінь. І тому в обласному управлінні лісового та мисливського господарства доглядають майже 12 тисяч гектарів.рекреаційних лісів, дбаючи не лише про те, чим корисний ліс сьогодні, а й що дасть він багатьом людям завтра, через рік, через століття, піклуючись про зелену скарбницю, безцінне національне багатство України та Сіверянського краю.

Чернігівщина займає нині чи не найперше місце в Україні за кількістю та якістю природно-заповідного фонду, унікальні особливості якого зосереджено на близько 130 тисячах гектарів. Це - чисельні заказники, пам'ятки природи, ландшафтні, лісові, ботанічні, зоологічні, гідрологічні та інші об'єкти загальнодержавного та місцевого значення. Їх понад 1000! Чернігівське обласне управління лісового господарства має їх рекордну кількість - 360. До природно-заповідного фонду належать також пам'ятки природи, окремі дерева-довгожителі, історично пов'язані з видатними людьми України.

У Ніжині росте дуб Марії Заньковецької, у Бобровицькому районі -дуб та липа Павла Тичини, в Батурині є Кочубеївський парк-пам'ятка… Найвищим статусом серед об'єктів природно-заповідного фонду користуються національні парки України. Це, зокрема, такі як Тростянецький дендропарк - унікальна перлина садово-паркового мистецтва, так звана чернігівська "Швейцарія", де знайшли прописку понад 600 видів дерев та чагарників.

Так, турбота про ліс була, залишається і завтра залишиться справою великої державної ваги. Сповідуючи цю істину, чернігівські лісівники прагнуть господарювати на своїй ниві з максимальною віддачею, грамотно та раціонально, орієнтуючись на кращий досвід та науково обґрунтовану практику. Чернігівські ліси підпорядковані єдиній господарській структурі - обласному управлінню лісового та мисливського господарства, до складу якого входять на правах юридичних осіб 11 державних лісогосподарських підприємств - Борзнянське,Городнянське, Добрянське, Корюківське, Ніжинське, Новгород-Сіверське, Остерське, Прилуцьке, Семенівське, Холминське, Чернігівське, що об'єднують 78 лісництв, 627 майстерських дільниць.

Ще 20 років тому всерйоз про ліси на Чернігівщині не йшлося і лише з здобуттям незалежності України чернігівці більш вимогливо подивилися на свої багатства. Виявилося, що й можливості у наших лісів чималі, і якість деревини чудова! Є багато інших важливих переваг. Наприклад, досить розвинена інфраструктура, близькість залізниць та автомобільних доріг. Та головне – люди. Це зазвичай висококласні фахівці які передають свою майстерність із покоління в покоління і, як найдорожче, оберігають традиції своїх попередників. Ну як не згадати ветеранів лісового господарства, добре відомих у галузі Івана Степановича Іжевського, Володимира Михайловича Доценко, Віталія Васильовича Онищенка, ВасиляФедоровича Новодіда, Федора Олександровича Савченка, Григорія Миколайовича Берізку, Іллю Трохимовича Саловського, Андрія Корнійовича Синявського. І цей пошанувальний перелік справжніх ліцарів "зеленого царства" можна продовжувати і продовжувати.
Небагато реклами Чернігова:
Супутниковий режим карти Нормальний режим карти Увімкнути/вимкнути значки панорам Увімкнути/вимкнути значки будинків
зменшити карту збільшити карту
Увеличить масштаб Уменьшить масштаб Повернутися до вихідної точки
Відгуки про компанію:
Пихтарь Олег | 13.07.2013 18:47:57 | ip: 195.242.114.93
Здраствуйте что мне надо чтобвступить к вам и стать охотником
и сколько мнеето все примерно обойдётьца
Написати відгук
На вказаний e-mail буде відправлено посилання, перейдіть по ньому, щоб підтвердити email і опублікувати коментар.
Опублікувати
Зверніть увагу!
1. Якщо Ви хочете написати негативний відгук – будь ласка, будьте конкретними, обґрунтуйте, аргументуйте свою думку. Інакше коментар буде розцінено як спробу недобросовісної конкуренції і буде видалено Адміністратором.
2. Якщо сторінкою керує представник компанії, він самостійно вибирає відповідати чи видаляти коментарі.
Сподіваємося на Ваше розуміння!
Компанія представлена в каталозі підприємств: