Реклама Чернігова:
назад
Реклама Чернігова
™Бюро Перекладів™ (Переклади, Перекласти документ, Переклад, Перекласти документ, Нотаріальне засвідчення, Терміново перекласти документ, Легалізація, Апостиль, Посвідчення, Переклад, Translate, Translation.)

Бюро адвоката Петрикея (Адвокатська компанія)

Меню компанії:
показати
Новина за 18-02-2019  |  5 років тому!

Власникам ТОВ, дуже важливо!

Найактуальнішою формою бізнесу серед створених юридичних осіб на території України є Товариство з обмеженою відповідальністю.
ТОВ це господарське товариство, що має статутний капітал, поділений на частки, розмір яких визначається установчими документами, і несе відповідальність за своїми зобов'язаннями тільки своїм майном.
Головним документом в організації діяльності ТОВ є Статут.

З набуттям чинності нового Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», перед засновниками ТОВ постає необхідність внести зміни до Статуту.

Кому саме треба вносити зміни залежить від кількості засновників, їх між особистих відносин та статутного капіталу.
Процедура зміни до Статуту як і раніше можлива тільки одним способом: прийняття рішення Загальними зборами засновників про внесення змін до установчих документів та оформлення його в новій редакції.

УВАГА!!! Законом встановлений строк до 17 червня 2019 року для приведення статуту у відповідність до вимог нового профільного закону.

Новий закон містить обов’язкові пункти, які мають бути включені до Статуту ТОВ, а саме:
повне та скорочене найменування товариства;
органи управління товариством, їх компетенцію, порядок прийняття ними рішень;
порядок вступу до товариства та виходу з нього, тощо.

Новий Закон має досить багато новел, вводить досить цікавий інструмент – корпоративний договір. Також, кількість учасників ТОВ тепер не обмежується (раніше не більше 100 осіб). По-третє учасники мають внести вклади не пізніше 6 місяців після держреєстрації товариства (раніше був рік). По-четверте, тепер учасник, який має частку від 50% та більше, має отримати згоду інших учасників ТОВ на вихід з Товариства. І по-п'яте, встановлюються правила про значні правочини та правочини із заінтересованістю [ст. 44, 45 Закону]

Корпоративний договір – це документ, який надає учасникам ТОВ можливість дуже та чітко визначити свої права та повноваження [ст. 7].

Перелік документів, необхідних для внесення змін до статуту:
належним чином заповнена реєстраційна картка;
рішення уповноваженого органу юридичної особи про внесення змін до Статуту;
зміни до Статуту або Статут у новій редакції, викладені письмово, прошиті та пронумеровані.
Текст Статуту повинен бути складений у відповідності до вимог профільного законодавства. Статут підписують голова та секретар загальних зборів, підписи як і раніше, посвідчуються нотаріально.

Проте власникам ТОВ слід звернути увагу: необхідними умовами є зазначення ідентифікуючої інформації та правильне оформлення змін, а також додаткових даних, що є специфічними та важливими конкретно для Вашого Товариства, оскільки відсутність врегульованої інформації в статуті може стати передумовою для виникнення спорів між учасниками й іншими посадовими особами товариства, а також визнанню недійсними окремих положень Статуту, що може привести до непередбачуваних наслідків для вашого бізнесу.

Нагадуємо, що отримати грунтовну консультацію щодо чинних змін, привести Статут у відповідності до вимог законодавства ви можете звернувшись до нашого Адвокатського бюро за адресою:
м. Чернігів, вул. Серьожнікова 1-12, або
набравши попередньо за телефоном 0637555636
Небагато реклами Чернігова: