запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Серія А: чи з'являться у «Фіорентини» нові власники?

Згідно з недавніми повідомленнями італійської преси, інвестори із Саудівської Аравії зацікавлені у придбанні «Фіорентини». Серія А знаходиться в центрі великих змін, які найближчими місяцями можуть стати вирішальними для розвитку італійського футболу і, очевидно, для самих клубів, що змінюють власників.
 


 

В італійському футболі кілька років тому почався процес глобалізації власності, що призвело до значних поліпшень. Розвиток футболу залежить насамперед від інвестицій. Останнім часом до Італії прийшли великі іноземні інвестори, які, безумовно, зробили свій внесок у бренд Серії А.
 

Наприклад, крім «Фіорентини», іноземці володіють наступними клубами Серії А:

  • «Інтернаціонале»;
  • «Мілан»;
  • «Рома»;
  • «Венеція».


Італо-американський мільярдер Рокко Коммісо придбав "Фіорентину". у червні 2019 року за 160 мільйонів євро. З того часу клубу вдалося досягти досить непоганого зростання: минулого сезону команда під керівництвом головного тренера Вінченцо Італіано дійшла до фіналу Ліги конференцій. 


Не дивно, що «Фіорентина» опинилася в полі зору арабських інвесторів, які поки не володіють жодним футбольним клубом Серії А. Шейхи хочуть почати інвестувати в італійський футбол, і одним з найбільших прихильників можливої ​​угоди преса називає впливового італійського політика Маттео Ренці. Втім, сам Ренці заперечує свою причетність до переговорів.


Що стосується реакції клубу, то вона була швидкою та однозначною. Генеральний директор «фіалок» Джо Бароне сказав, що клуб не продається. І це зрозуміло з огляду на останні вкладення. Втім, ми знаємо, що арабські шейхи вміють отримувати те, що їм потрібно, тому питання рано вважати закритим.
 

Ліга 1: як арабські інвестиції змінили чемпіонат Франції


З моменту придбання Катаром у 2011 році, футбольний клуб «Парі-Сен-Жермен»,безсумнівно, змінився на краще. Він практично одноосібно домінує на національній арені і майже кожен сезон є претендентом на перемогу в Лізі чемпіонів. Ліга 1 з 2011 року підкорялася парижанам цілих дев'ять разів. Ще шість разів вони ставали володарями Кубка Франції.


Для досягнення таких приголомшливих результатів Qatar Sports Investments вклав величезні кошти в трансферний ринок (понад 1 мільярд євро чистих витрат за 11 років).


З іншого боку, французькі аналітики зазначають, що загалом на Лігу 1 таке домінування вплинуло швидше за негативно. Вже досить довгий час у французькому чемпіонаті немає гостроти, а результат практично завжди визначено. Щодо європейських клубних змагань, то, як бачимо, одних грошей для перемоги часто буває мало.  
 

Автор sport.ua: Сергій Циба