запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Діловий стиль одягу: який він?

Сучасний діловий світ має не лише свої правила ведення бізнесу, а й свій певний етикет поведінки, і так званий дрес-код, тобто стиль одягу. Звичайно, не кожна людина із задоволенням приймає цей факт, але такі правила і тут уже нічого не вдієш.

 

Особливості ділового стилю одягу

 

Діловий стиль одягу – це своєрідний інструмент, який допомагає людині заявити про себе, про свій статус та професіоналізм. Звичайно, при цьому ви позбавлені можливості висловити свої почуття, ставлення до життя, внутрішнє кредо, але якщо постаратися, то й діловий костюм може стати не лише офіційною формою одягу, а й відіграє певну роль.

 

 

Вдягаючи діловий одяг, ви повинні переслідувати один із постулатів дрес-коду – не виділятися, бути нейтральним та суворим. Тут головними чинниками, стали колір і фасон, за допомогою яких ви і заявляєте про свій діловий імідж, спосіб життя і професіоналізм, вміння слухати і говорити, підкорити собі думку оточуючих. Нейтральні сірі відтінки, коричневі, чорні, приглушені сині кольори стали основними кольорами ділового костюма. Допускається англійська клітина і не яскраво виражена смужка, але, ніяких квіточок-завитків-візерунок, не повинно бути.

 

Досі точаться суперечки в середовищі модельєрів, які створюють діловий стиль: років тридцять тому, не дозволено було жінці, яка працює в державній установі, прийти на роботу в брючному костюмі – лише спідниця, яка має бути нижчою за коліни. Сьогодні, ділова моді вже пропонує костюми, в яких присутні брюки та жакети, хоча досі деякі організації і забороняють жінкам, які працюють у них, носити такий одяг. Але більш прогресивні й крокуючі згодом люди розуміють, що штани – це зручний одяг не лише на пікніку, а й на роботі.

 

Вибір одягу в діловому стилі

 

Давайте розберемося, який одяг ідеально підійде для цього стилю.

  • Жакет ділового костюма має бути строго фасону, з класичним коміром або коміром-стійкою. Жодних воланів і зібраних у великі складки рукавів, бортів жакета, не повинно бути. Фасон жакету – строгий, трохи приталений, але не обтягує – ви не звана вечеря йдете, а на роботу, значить занадто підкреслювати свою красу, не варто.
  • Щодо сорочок та блузок – світлі пастельні тони, білі, бежеві, світлі пісочні та приглушені блакитні, класичного крою. Дозволяється – легка і ненав'язлива вишивка, що по коміру або манжетам, що не виділяє сорочку із загального ансамблю, просто підкреслює вашу жіночність. Якщо ви хочете одягнути яскраву блузку, це можна зробити, але в тому випадку, коли ви розумієте різницю між «яскравою» та «кричучою». Оригінальну та стильну блузку яскравого забарвлення слід дещо приглушити за допомогою темного костюма.
  • Тепер поговоримо про спідниці як про одну зі складових частин ділового костюма. Фасон спідниці може бути олівець або тюльпан, з довжиною трохи нижче коліна. Якщо ви вибираєте спідницю із запахом – він повинен бути строгим, геометричної форми, без будь-яких воланів та рюшів, без прикрас у вигляді блискучих кнопок та інших елементів. Розріз на спідниці, який так люблять багато модниць, може бути, але дуже невеликий, збоку або на задній стороні спідниці.
  • Ділове плаття має бути елегантним, суворим, непомітних відтінків – бордо, чорний, коричневий, сірий, приглушений смарагдовий та нейтральних кольорів. Оголені плечі, глибоке декольте і силует, що занадто обтягує, – це вечірні варіанти суконь, абсолютно не допустимі у діловому стилі.

 

Аксесуари до ділового стилю

 

Якщо з одягом ми більш-менш розібралися, то тепер поговоримо про аксесуари. У діловому стилі не допускається одягати він безліч прикрас біжутерії. Ви можете скласти простий ансамбль з ланцюжка і кільця або кільця і ​​сережок, можна зробити один акцент у вигляді дорогих і красивих годинників або браслета, а також дуже підійдуть кулони-букви зі срібла на ланцюжку. Як ви зрозуміли – прикрас має бути щонайменше, якщо у вас довге волосся, ви можете заколоти його однією гарною шпилькою, але не прикрашати голову купою троянд, шпильок тощо.

 

 

 

У вигляді оригінального доповнення та аксесуара, який додасть вам жіночності та чарівності навіть у діловому костюмі, можна використовувати шовковий шарф або шийну хустку, що підходить по кольоровій гамі до всього ансамблю.

 

Взуття має бути зручним, темного або нейтрального відтінку, без надмірностей в прикрасах, з каблуком середньої довжини. Найчастіше можна зустріти туфлі-човники або класичні англійські туфлі з пряжкою. Один важливий момент – колготи чи панчохи, які мають бути на вас, навіть якщо на вулиці стоїть сорокаградусна спека. Колір колгот нейтральний, без прикрас та візерунків.

 

Сумка ділової жінки – це останній штрих її іміджу: дорога, класична, містка, з кількома відділеннями, зшита з якісної шкіри, без прикрас, що підходить під будь-який із ділових костюмів.

 

Слідуйте переліченим порадам – і ваш стиль буде ідеальним.