запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Коли замінити акумулятор у ноутбуці?



Через 2-3 роки використання ноутбука користувач може відчути серйозні проблеми з його автономністю, робота без підключеного джерела живлення стає дратівливо короткою. 


Незалежно від того, як поводилися з батареєю, чи був ноутбук постійно підключений до джерела живлення або цикли заряджання та розрядки були досить регулярними, елементи батареї згодом втрачають здатність накопичувати енергію.

>


Які симптоми того, що потрібна нова батарея для ноутбука? Деякі їх явні, інші можуть бути менш очевидними. Однак будь-які з них ускладнюють роботу ноутбука від акумулятора або роблять її неможливою взагалі.

Симптоми вмираючого акумулятора ноутбука

  1. Найбільш очевидною ознакою зношеної батареї буде помітне зменшення часу роботи ноутбука на одному повному заряді. Якщо час роботи помітно скоротився, це явна ознака того, що елементи не накопичують стільки енергії, скільки повинні.

  2. Ви також можете отримувати сповіщення про поганий стан батареї від вашої операційної системи (наприклад, Windows). Також, використовуючи різні програми для керування енергією вашого ноутбука, ви можете заздалегідь оцінити стан вашої батареї, порівнявши її проектну та фактичну ємність. Цей софт  може також вказувати на необхідність калібрування батареї, яка може трохи покращити її стан.

  3. Може також статися, що батарея повністю відмовляється функціонувати. Тоді щоразу, коли буде вимкнено джерело живлення, ноутбук просто вимикається без будь-якого попередження. У цьому випадку, після підключення блока живлення, система не відображатиме хід заряджання акумулятора, а вказуватиме лише на той рівень заряду, який є.

  4. Іншою ознакою, на яку слід звернути увагу, є раптове вимкнення ноутбука при активації ресурсозатратних програм або ігор. При цьому батарея може бути повністю заряджена.

  5. З боку ноутбука ви також можете отримувати інші менш поширені сигнали про необхідність заміни батареї. До них можуть належати відсутність зарядки або повільна зарядка батареї на підключеному джерелі живлення, неправильна індикація стану батареї, відсутність правильної інформації про поточний рівень заряду, неможливість заряджання батареї до 100%.


Як купити новий акумулятор?


Найкраще подбати про це заздалегідь і не орієнтуватися при виборі акумулятора тільки на його ціну. Найдешевші батареї, доступні на ринку, можуть не відповідати основним стандартам безпеки, що може призвести до пошкодження ноутбука і навіть загрожувати вибухом або запаленням батареї. З іншого боку, оригінальні запчастини дуже дорогі та не завжди є у продажу. Тому варто вибирати АКБ тільки від відомих виробників, а купівлю здійснювати у перевірених продавців, тоді можна бути впевненим, що ноутбук працюватиме належним чином в автономному режимі.