запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Ін'єкційний ліполіз у боротьбі із зайвою вагою: особливості процедури

Кожна жінка хоче зберегти стрункість тіла якомога довше. Але роки беруть своє — Обмінні процеси в організмі сповільнюються і зайві кілограми починають відкладатися в проблемних зонах. Якщо немає бажання виснажувати себе голодуванням або інтенсивними тренуваннями в залі, клініка естетичної медицини проводить процедуру ін'єкційного ліполізу. Докладніше про неї читайте у нашому матеріалі.


Що таке ліполітики?

За своєю суттю, ліполітики є соєвим ферментом, відомим також як лецитин. Наодинці він не здатний розщеплювати жирову тканину, тому до нього додають дезоксихолат. Принцип дії препарату зводиться до наступного: потрапляючи до жирової тканини, він починає активно руйнувати мембрани жирових клітин. Утворюються отвори, через які вміст клітин потрапляє до печінки та виводиться з організму природним шляхом.

Виходячи з принципу дії, виділяють два види ліполітиків: прямі, які розщеплюють безпосередньо жирові клітини, і непрямі, які покращують клітинну мікроциркуляцію, впливаючи на втрату ваги опосередковано (докладніше за посиланням https://esthetology.ua/services/korrekcziya-figury/lipolitiki-lipoliz)


Етапи процедури


Сеанс ін'єкційного ліполізу, який відповідає всім вимогам безпеки, проходить у декілька наступних етапів:

  1. Консультація з косметологом щодо наявності протипоказань. Також пацієнт інформується про можливі ризики.

  2. Знеболення. Воно необхідне, якщо пацієнт має низький больовий поріг, оскільки деякі уколи можуть бути досить болючими. Знеболення може здійснюватися двома способами: обробка місць впливу гелем з ефектом заморожування або додавання лідокаїну в шприц з ліполітиком.

  3. Введення препарату. У середньому на проведення процедури потрібно 15-20 хвилин. Час безпосередньо залежить від площі поверхні обробки та ефекту, якого потрібно досягти.

У більшості випадків процедура добре переноситься пацієнтами. Однак іноді після неї можуть спостерігатися неприємні симптоми у місцях, де робилися ін'єкції. Зокрема, набряклість, свербіж, почервоніння, синці.

Протипоказання до процедури


Ін'єкційний ліполіз є порівняно безпечним методом схуднення. Однак перед проведенням процедури необхідно впевнитись у відсутності протипоказань. Серед них вагітність, лактація, онкологія, цукровий діабет, жовчнокам'яна хвороба, ранки та запалення у місцях впливу, підвищена температура тіла, інфекційні та вірусні захворювання. Також необхідно переконатися у здоров'ї печінки, оскільки саме на неї припадатиме основне навантаження щодо виведення вмісту жирових клітин з організму.