запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Що потрібно знати про матраци проти пролежнів

Сьогодні лежачий хворий може розраховувати на максимально можливий комфорт, оскільки виробники медичних товарів пропонують різні рішення для того, щоб полегшити стан тих, хто сильно страждає. І одними з найбільш затребуваних товарів є матраци від пролежнів які здатні рівномірно розподіляти тиск на шкіру. Вони є важливим засобом запобігання пролежням навіть у тих, хто повністю знерухомлений.
 


 

Види матраців, які сприяють запобіганню пролежням

  • Матраци зі змінним тиском. Вони зазвичай оснащуються системою підтримки, що дозволяє змінювати тиск у різних зонах матраца. Це допомагає зменшити вплив найбільш чутливі ділянки тіла.
  • Гелеві матраци. Вони виготовлені з використанням наповнювача гелів, який здатний адаптуватися до контурів тіла і рівномірно розподіляти вагу. Це знижує тиск на шкіру.
  • Пневматичні (повітряні) матраци. Вони мають вбудовану систему підтримки, що дозволяє регулювати рівень надування. Це дозволяє адаптувати жорсткість матраца під індивідуальні потреби людини, що лежить, і знижує ризик появи виразок на шкірі.


Навіщо потрібні протипролежневі матраци


Такі вироби розроблені для людей, які проводять більшу частину часу в горизонтальному положенні через захворювання, травми або обмеження рухливості. Вони забезпечують запобігання появі пролежнів: через тривале перебування в одній позі з'являються виразкові ушкодження шкіри, викликані тиском і тертям. Саме тому протипролежневі матраци забезпечують м'яку підтримку, знижуючи дискомфорт та болючі відчуття. Вони також допомагають підтримувати здорову циркуляцію крові та, опосередковано, знижує ризик занесення інфекції. адже якщо немає рани, то до неї не можна нічого занести.
Для людей, які проходять реабілітацію після травми або операції, важливо комфортно та безпечно почуватися. З протипролежневим матрацом вони набувають повного комфорту. Таким чином, він грає одну з ключових ролей у забезпеченні догляду людей з обмеженою рухливістю.
 

Як вибрати протипролежневий матрац для лежачого хворого


При виборі матраца для запобігання пролежням насамперед варто звернутися за консультацією до лікаря. Він обов'язково надасть рекомендації. куди можна спиратися, з урахуванням специфіки діагнозу. Але є й кілька загальних критеріїв.
Одним із найважливіших є тиск. Матрац повинен забезпечувати рівномірну підтримку всього тіла, мінімізуючи точковий тиск. Ідеальний виріб для запобігання пролежням забезпечуватиме правильне вирівнювання хребта та розподілятиме вагу рівномірно. Найкращим варіантом буде динамічний матрац, який забезпечує не тільки масажний ефект, але й постійну вентиляцію. В результаті забезпечується ефективне запобігання застійним явищам у тканинах.
Звичайно, динамічний матрац досить багато важить і до того ж досить дорого коштує, але ефект, що їм забезпечується, повністю викуповує ці недоліки.
Також вибір конкретного виробу залежить від того, що саме спричинило лежачий стан, адже його причиною можуть бути як захворювання, так і травми. При виборі обов'язково враховується вага хворого, його вік та рівень рухової активності.
Таким чином. Для того, щоб купити відповідний матрац, потрібно знайти торгову точку, в якій вони пропонуються в широкому асортименті. І зазвичай це спеціалізований інтернет-магазин медичних товарів.