запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Що важливо знати перед покупкою посудомийної машини

Багато хто читає, що посудомийна машина – це предмет розкоші. Або взагалі сумніваються в придбанні подібної техніки через стереотип про те, що посудомийка споживає багато води та електроенергії. На сайті https://www.foxtrot.com.ua/ru/shop/posudomoyiki.html ви можете придбати саме ту модель посудомийки, яка буде відповідати вашим очікуванням. Наша стаття розповість про те, як вибрати гарну посудомийку.


 

Вбудована або окремо стоїть?


Існує кілька типом посудомийних машин: повністю або частково вбудовувані або стоять окремо. Частково вбудовувані моделі зовні залишають панель керування. У посудомийках, що повністю вбудовуються, робоча панель «ховається», побачити її можна тільки коли відкрити дверцята. Посудомийні машини, що окремо стоять, чудово підійдуть для повністю обставленої кухні, де немає можливості переробляти гарнітур.


Тип управління


Не дивлячись на широкий вибір посудомийок вони діляться на 2 типи управління:

  • Механічне. Налаштування режимів, увімкнення та вимикання техніки, вибір програм відбувається за рахунок кнопок та клавіш на панелі керування.
  • Сенсорне. Простіший і зручний варіант управління. Користувач повинен тільки вибрати режим миття, сушіння та ополіскування, все інше посудомийка вибере самостійно. Деякі моделі мають екран, на якому можна побачити етап очищення посуду.


Тип сушіння


Головне завдання посудомийної машини – вимити та висушити кухонне начиння. Залежно від того, який ви бажаєте бачити кінцевий результат, слід вибирати тип сушіння техніки. Існує 3 класи сушіння посуду:

  • А – повністю висушує посуд;
  • В і С дозволяє отримати злегка вологий посуд.

 

Яка посудомийка економічніша


Будь-яка посудомийна техніка дуже економно витрачає воду. Якщо ви митимете також кількість посуду вручну, ви витратите набагато більше води. Посудомийні машини можуть заощаджувати до 10 л за цикл.


Головним показником економічності є клас А, А+ та А++. Чим більше плюсів, тим економічніший пристрій. Посудомийки класу В, незважаючи на їх мінімальні ціни, змусять вас неабияк витрачатися на електрику.

 

Які функції мають бути у посудомийці


Існують додаткові функції у пристрої, за які варто доплатити при виборі техніки:

  • Duo Wash функція – дозволяє одночасно мити каструлі та кришталеві келихи.
  • Доводчик щільно закриває двері, якщо ви доклали недостатньо зусиль.
  • Сенсор жорсткості дозволяє самостійно регулювати жорсткість води.
  • Визначення несправності – дозволить менше витрачатися на майстрів.