запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Що взяти з собою на риболовлю

Риболовля – це активний відпочинок й чудовий спосіб забути на деякий час про міську метушню, побути на природі, набратися фізичних та душевних сил. А якщо пощастить, то й поласувати смачною юшкою або шматочком засмаженої на вугіллі рибки.


Але, перш ніж хапатися за вудку й мчати на водойму, потрібно ретельно підготуватися та передбачити будь-яку ситуацію. Далеко від міста кожна неприємна дрібниця може стати причиною зіпсованого відпочинку. Недарма досвідчені рибалки приділяють особливу увагу підбору оснащення для риболовлі, зручного одягу та продуктів.


Перед тим як взятися до зборів, важливо визначитися з тривалістю поїздки. Зазвичай розглядається два варіанти – одноденна рибалка або з ночівлею. У кожному з цих випадків знадобиться різний перелік необхідних речей.
 

Одноденна риболовля


Насамперед потрібно підготувати снасті для лову риби. Знадобляться:

  • вудки;
  • підгодовування:
  • кілька видів наживки;
  • сачки;
  • садки для улову.


Вкрай важливо не забути про запасні гачки, волосінь, котушки, поплавки, грузило або готовий монтаж для риболовлі. Усе це може знадобитися, якщо снасть порветься в найневідповідніший момент. В іншому разі риболовля буде безнадійно зіпсована.

Стануть у пригоді й корисні дрібниці – топірець, складаний ніж, ліхтарик, сірники або сухий спирт для розведення вогню. Усе це можна купити в Аврорі на випадок непередбачуваної ситуації. Раптом доведеться залишитися біля водойми на ніч, тому потрібно бути готовим. Та і юшка зі свіжоспійманої риби – це незрівнянне задоволення. Тим, хто їде на риболовлю на авто, буде незайвим подбати про сухі дрова або деревне вугілля. Їх можна купити дорогою на будь-якій заправці. Для зручності слід прихопити складаний стілець.

Засоби від комах потрібно взяти обов'язково. Комарі та мошка можуть сильно зіпсувати відпочинок, тому слід запастися спреєм, спіраллю або іншим засобом захисту від комах і обробки укусів. Не можна забувати й про аптечку. У ній має бути хоча б мінімальний набір – антисептик, вата, бинт, пластир. На риболовлі завжди є ризик поранитися. Щоб не виникло зараження, рани та порізи слід негайно обробити.

Ще один важливий момент – одягнутися за погодою. У спеку потрібно подбати про те, як захистити свою шкіру від сонця. Згоріти на риболовлі – те ще “задоволення”. Слід не забути про кепку або панамку, можна прихопити й протисонцеві окуляри, щоб відблиски на воді не заважали слідкувати за поплавком. Якщо на вулиці прохолодно, то поруч із водоймою може бути й зовсім холодно. У цьому випадку не буде зайвим взяти теплий одяг.

 

Риболовля з ночівлею


Про комфортний нічліг потрібно подбати заздалегідь. Для цього, крім усього перерахованого вище, потрібно взяти намет, спальні мішки, надувні матраци або каримати. Можна, звичайно, заночувати в машині, але це не дуже зручний варіант. Слід враховувати, що погода може змінитися. На випадок дощу потрібно прихопити запасний теплий одяг, ночувати в сирому вкрай небажано.

Крім усього іншого, потрібно не забути про посуд. Найкраще, якщо він буде одноразовим. Тоді його можна просто зібрати в пакет і викинути в найближчий сміттєвий бак дорогою додому.

Продукти та питну воду теж краще захопити із запасом. Свіже повітря сприяє апетиту, а риба клює не завжди, тому про обід слід потурбуватися заздалегідь. Купити можна все: хліб, консерви, ковбасу, крупу, картоплю, каву, чай, овочі, фрукти. Вибір залежить тільки від місткості рюкзака або розміру багажника авто. Головне, не брати те, що швидко псується.

На перший погляд, список може здатися величезним. Але кожен предмет у ньому важливий, і його не можна виключати. Далеко від міста ніколи не знаєш, що може стати в пригоді. Дуже важливо, щоб непередбачувані обставини не зіпсували відпочинок. І тоді риболовля буде неодмінно вдалою!