запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Найкращі кросівки для футзалу

Футзал — це різновид футболу, коли гра відбувається у залі, а не на полі. Через специфіку покриття для підлоги для такої гри потрібне відповідне взуття. Головна особливість кросівок для футзалу полягає у підошві. Вона повинна забезпечувати маневреність футболісту з потрібною швидкістю і не ковзати на спортивному покритті.
 


Види взуття для футзалу


Популярний варіант — футзалки, які враховують специфіку гри. Вони відрізняються від класичних бутсів плоскою підошвою. Тут гарна фіксація гомілкостопа, яка уберігає гравця від вивихів. Однак підходять такі кросівки тільки для паркету в спортзалі.

Більш універсальний варіант — сороконіжки. Тут по всій поверхні підошви розподілені рівномірно невеликі шпильки. Вони забезпечують гарне зчеплення не лише на дощатом покритті підлоги. Їх також можна використовувати, коли гра проходить на землі або траві.

Обидва варіанти зручні та практичні. Вибирайте той, що вам більше подобається. Якщо виникають питання щодо доцільності кожної моделі, то краще порадитися з вашим тренером.
 

Критерії ідеальних кросівок для футзалу


Щоб взуття для футзалу підходило вам за всіма параметрами, потрібно враховувати властивості матеріалів.
 

Підошва


Насамперед матеріали підошви повинні забезпечити зчеплення зі підлогою. Вибирають два варіанти:

  • поліуретан — м'який та еластичний матеріал, досить зносостійкий;
  • гума — трохи жорсткіша і грубіша, дає хороше зчеплення.


Обидва варіанти корисні та практичні у футзалі. Можна вибирати й інші матеріали, подібні до характеристик.
 

Верхня частина


Часто виробники роблять несучу та верхню частину з натуральної шкіри та синтетичних матеріалів. Така комбінація робить кросівки недорогими, але практичними.
 

Технології


Дивіться, щоб у кросівках була амортизація та матеріали, які її забезпечують. Бренди використовують інші технології, які полегшують гру. Наприклад, adiTUFF від Adidas передбачає кращу стійкість до зношування в районі великого пальця. А Elastico від Nike створює ефект «влитої ноги» для комфорту.
 

3 моделі кросівок відомих брендів


Майже всі відомі бренди спортивного взуття випускають кросівки для футзалу. Вони враховують всю специфіку гри та підлогових покриттів, орієнтуються на комфорт футболіста.

Серед популярних моделей відомих брендів знаходяться:

  1. Nike React Gato — зчеплення відбувається завдяки спеціальному силікону, підошва має гарну амортизацію, як і протектор.
  2. Adidas Predator Accuracy — зчеплення відбувається за допомогою спеціальних "точок", матеріали якісні та легкі, а на підошві встановлена ​​хороша амортизація.
  3. Joma Top Flex — забезпечують нормальну амортизацію, верх кросівок покритий спеціальним матеріалом для кращого відчуття м'яча.


Кросівки для футзалу в першу чергу повинні мати гарне зчеплення зі підлогою. По-друге — бути легкими та не заважати футболісту. Орієнтуйтесь на ці особливості взуття.

Ви можете купити брендові кросівки у спеціалізованих спортивних магазинах або на сервісі OLX. На таких сайтах можна знайти аксесуари та елементи екіпірування. Наприклад, манішки для захисту футбольної форми та ідентифікації своїх гравців на полі під час тренувань.