запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Метастази у легенях: що пропонує сучасна медицина?

Легкі уражаються метастазами в результаті патологічного процесу, що поширився, з інших органів. Переносяться злоякісні клітини через кров та лімфу. Швидкості їхнього проростання сприяє слабка імунна система. Про занедбаність захворювання розповідають такі симптоми, як кашель з мокротинням та кровохарканням, грудні болі, різке зниження ваги, швидка стомлюваність. Основний фактор успішної боротьби з недугою - своєчасна діагностика та інноваційне лікування легеневих метастазів у Німеччині a>. Які методи дають надію?


Консервативні способи


Медикаментозному лікуванню піддається не кожна пухлина, а вибір лікарських засобів залежить від місця її локалізації, ступеня поширеності та розмірів. Сучасна медицина вдається до застосування:

  • Хіміотерапії. При поширеному злоякісному процесі хіміопрепарати можуть значно зменшити метастази. Головне - підібрати їх з урахуванням вже проведених терапій типу пухлини.

  • Гормонотерапії. Оскільки метастази можуть виникати і при гормонозалежних пухлинах, то їх знищення призначають гормони. Якщо позитивної динаміки немає протягом кількох тижнів, хворого переводять на інший вид терапії.


Основні принципи успішного лікування - ретельне планування, оперативність та поєднання з іншими методиками.


Променева терапія


Знищення ракових клітин здійснюється за допомогою спеціальних апаратів - джерел радіації. Освіта накопичує у собі радіацію і гине. Розрізняють променеву терапію:

  • Контактну, коли в осередок патології вводяться радіоактивні зерна.

  • Безконтактну, коли прямого контакту з тканинами пухлини немає.

Опромінення відбувається в кілька етапів, і часто використовується як додатковий спосіб лікувальної програми. Метод є досить складним, тому вимагає залучення кваліфікованих лікарів Німеччини.


Стереотаксична радіохірургія


Вигляд променевої терапії, що відрізняється підвищеною точністю. Для спрямування високоенергетичного рентгенівського пучка в потрібну точку використовується спеціальна система - Кібер-ніж. Переваги методики:

  • Відсутність хірургічного втручання.

  • Можливість застосовувати високі дози радіації без пошкодження здорових тканин.

  • Невелика тривалість курсу.


Для знищення невеликих утворень досить одноразової процедури, а ось великі осередки видаляються в кілька етапів.


Хірургічне втручання


Операції ефективні, коли пухлина локалізована, невеликих розмірів, а процес метастазування відсутня. Інакше, коли метастази є вторинною ознакою наявності ракових клітин, розробляється комплексна терапія.

Університетська клініка м. Фрайбурга пропонує традиційне та інноваційне лікування лейкозу в Німеччині. За посиланням https://ims.uniklinik-freiburg.de/ru/ leksikon-boleznei/onkologija-i-gematologija/leikoz.html представлена ​​інформація про особливості не тільки лікування, але і розвитку захворювання. Точність встановленого діагнозу, вік пацієнта та супутні хвороби – основні фактори вибору методу.