запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Як організовано сервіс для електромобілів

Все більше автолюбителів використовують електромобілі. Збільшення числа таких машин на дорогах потребує підвищення якості сервісу їх обслуговування. Незважаючи на великий запас ходу, машина потребує регулярного заряджання акумуляторів. Впевненість у тому, що в потрібний момент ця послуга буде доступна, дає можливість водію повною мірою відчути переваги використання електромобілів.
 

Як знайти заправки


Планувати поїздки зручно таким чином, щоб у певні моменти перебувати поряд із зарядною станцією. Потрібно знати, які рознімання використовуються, і чи підходять вони до автомобіля. Для цього створена інтерактивна карта зарядок автомобілів в Україні. Відкривши її, водій побачить, де працюють електричні заправки, чи доступні вони вданий момент, і отримає всю потрібну інформацію про готовність до використання та види портів.


На карті видно, що зарядні станції для електромобілів розташовані у більшості найбільших міст України. Їхня мережа стрімко розширюється.


Щоб скористатися картою, масштаб потрібно зробити більшим. Після запуску користувач побачить кружки із цифрами. Потрібно натиснути на те, що потрібно водієві. Далі можна скористатися натисканням на знак плюса, розташованого в правому нижньому куті карти.


Зробивши карту досить детальною, можна легко знайти, де саме розташована заправка. Якщо натиснути на її позначення, відкриється опис, в якому будуть вказані:

  • точна адреса;
  • доступність;
  • типи портів які можно використовувати;
  • вартість.


Отримавши повну та детальну інформацію, водій зможе легко планувати свої поїздки, точно знаючи, де саме він зможе заповнити заряд акумулятора.
 

Додаток для водіїв електромобілів


Власники смартфонів можуть скористатися додатковим сервісом, якщо встановлять фірмовий додаток ТОКА. Воно доступне в Google Play і AppStore. Це додаток для зарядки електромобілів пропонує зручні можливості:

  • Доступний простий пошук як найближчої зарядної станції, так і станції у певному районі. Додатково водій отримає всю необхідну інформацію про неї, включаючи доступність, вартість підзарядки, типи  роз'ємів що застосовуються.
  • Карта наочно відображає всі доступні заправки практично в будь-якому районі, що цікавить водія.
  • При використанні є можливість проводити включення та вимикання обладнання безконтактно.
  • У програмі доступна інформація за весь час використання водієм зарядок. Це дозволяє легко контролювати витрати на заправку.


Завдяки додатку водій планує поїздки таким чином, щоб завжди була можливість вчасно виконати заправку.