Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2018 » Травень » 9 » Ніжин вісвяткував День Міста
Ніжин вісвяткував День Міста
20:36
Ніжинська громада вперше відсвяткувала день міста одночасно з днем Святого Георгія Побідоносця, який уже майже чотириста років оберігає Ніжин. Жителі та гості міста стали свідками масштабного, сучасного, гарно продуманого святкування. В рамках святкування було встановлено не одну пам’ятку, але найбільш помітним став пам’ятник-напис «Я люблю Ніжин» біля якого всі поспішали сфотографуватись.
Приємно вразила і виставка культур національних меншин, де всі присутні могли ознайомитися з різноманітними, цікавими та чудовими звичаями. Організатори та учасники виставки доклали безліч зусиль для того щоб порадувати Ніжин в цей святковий день.
За запрошенням грецької громади Ніжина ( Голова ГО "Ніжинське міське товариство греків імені Братів Зосимів) відвідали чудове місто в святковий для нього день. 6 травня перший раз Ніжин відзначав свій день народження в день Святого Юрія Змієборця ( Святого Георгія Переможця ). Свято розпочалося з урочистостей з нагоди відкриття музею видатного мореплавця Юрія Лисянського. Розташувалась ця цікава експозиція в музеї рідкосної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (ректор Олександр Самойленко). Як завжди на висоті організатор і безпосередній виконавець Олександр Сергійович Морозов. Наскільки все зроблено відповідально, гармонічно, з любов'ю. З любов'ю - до рідного міста, до його історії, до видатних особистостей, діяльність та життя яких пов'язанa з історією та життям міста Ніжин. Всім було цікаво в музеї - і малим біля штурвалу парусника, і нам сивоволосим - бачити артефакти, книгу за результатами подорожі, яку автор видав власним коштом, і для цього попередньо продав власну садибу. Чи багато в нас знайдеться дослідників, науковців, які будуть продавати своє майно не для того, щоб отримати ступінь чи звання і в майбутньому наукову пенсію, а для того, щоб донести до нащадків відкриття та здобутки отримані під час навколосвітньої подорожі.
Далі на центральній площі міста відбулися урочистості. Вітав міський голова, депутати, представники керівництва Чернігівської області, а також гість з Греції- Протоієрей отець Сотіріус - голова грецько- сербсько-українського товариства. Виступили чудові аматорські колективи. Однією з родзинок свята була підготовлена програма національними спільнотами Ніжина. В парковій зоні розташувалися національні подвір'я ромів, поляків, євреєів і насамперед- греків. Чудова грецька музика, узо, кулінарні вироби, сувеніри, гостинні господарки в національних грецьких костюмах. Все це перeконало присутніх в тому, що греки Ніжина - найкращі і вони гідно продовжують традиції своїх великих предків.






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 450 | Додав: lena | Теги: Ніжинське міське товариство греків | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.