Головна » 2017 » Квітень » 20 » В Чернігові відбувся обласний семінар звукорежисерів
В Чернігові відбувся обласний семінар звукорежисерів
12:18
19 квітня на базі Кіно-культурного центру з патріотичного виховання пройшов Обласний семінар звукорежисерів районних, міський Будинків культури та об’єднаних територіальних громад Чернігівщини на тему «Новітні розробки акустично-підсилюючого обладнання та сучасні вимоги до професії режисера».
Семінар ставив на меті висвітлення нагальних та важливих питань у повсякденній роботі звукорежисера. Всі колеги по мистецькому цеху знають, що від фахової підготовки майстра по звуку напряму залежить якість звучання концертної програми або ж фестивалю в цілому, а саме головне сприйняття виконуваного матеріалута художнє задоволення глядачів.
В роботі семінару звукорежисерів активно прийняли участь майже всі представники даного направлення з районних, міських Будинків культури та об’єднаних територіальних громад, а також навіть керівники творчих закладів культури. Свою роботу семінар розпочав в Круглому залі Кіно-культурного мистецького центру з патріотичного виховання з теоретичних занять, котрі проводив звукорежисер Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Обласного філармонійного центру Володимир Єременко. Він розкрив питання та власні напрацювання при визвученні інструментальних ансамблів, ВІА, гуртів, а також надав фахові поради з підбору необхідного акустично-підсилюючого обладнання.
Далі естафету заходу продовжив представник «Всеукраїнської Спілки Режисерів», звукорежисер ГО «Твоя музика » Сергій Сорокін, котрий представив та ознайомив учасників заходу з новітніми розробками та моделями сучасного акустично-підсилюючого обладнання, а саме одним із сучасних моделей цифрових мікшерних пультів торгових брендів «DiGiCo» та ді-джей пультом «QSC», а також провів теоретично-практичне заняття по сучасних вимогах до роботи звукорежисера, тонкощами при обслуговуванні акустичних систем, їх правильної експлуатації.
Потім заняття продовжив звукорежисер Чернігівського обласного філармонійного центру Олег Міхеєв, котрий теж професійно та щиро ділився з колегами своїми фаховими напрацюваннями, висвітливши питання правильності підключення звукових, світлових систем, їхнє використання та проблемні моменти, також відповів на поставлені запитання колег.
Після інформаційно-навчальної частини семінаристи перемістилися до концертної зали Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, де на них чекав головний звукорежисер та начальник концертного відділу Володимир Попов, котрий високопрофесійно провів практичну сторону діяльності звукорежисера при визвученні окремих естрадних виконавців, та гуртів. Також Володимир розкрив важливі моменти при підключенні інструментів ВІА, бендів, правильності розташування та визвучення всіх учасників колективу під час концертної програми.
Окрасою практичної сторони заходу були виступи естрадних солісток, лауреатів всеукраїнських та міжнародних конкурсів з м.Чернігова, а саме Анжеліки Гальчук та Людмили Ільченко. Також приємні творчі враження на семінаристів справив і лауреат всеукраїнського фестивалю популярної пісні та музики "Червона рута" акустичний проект «Голос душі» з керівницею Ольгою Швед.
Вдруге Обласний семінар звукорежисерів пройшов на гарному організаційно-навчальному рівні. І мені, як провідному організатору, хочеться висловити подяку керівникові компанії «ПРОПАГАНДА» з м. Чернігова Леоніду Сенченко за надане професійне музично-акустичне обладнання, забезпечення рекламно-поліграфічною продукцією провідних виробників звуко-підсилюючого та світлового обладнання та всім учасникам заходу, котрі знайшли час та приїхали набувати досвід від колег з обласного центру.

Інформацію та фото підготував
провідний методист з
музично-інструментального мистецтва
«ОМЦ навчальних закладів культури і мистецтв»
Володимир Макеєв












QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Навчання | Переглядів: 573 | Додав: denis | Теги: семінар звукорежисерів | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.