Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:20:33

Прокуратурою у судовому порядку доведено протиправність оформлення права власності на нерухоме майно шляхом постановлення незаконного судового рішення

17.05.2018   08:09Агенцiя

Установлено, що рішенням одного із районних судів області за фізичною особою визнано право власності на нерухоме майно – ангар площею понад 450 кв. м.

При ухваленні рішення судом враховано лише інформацію сільської ради, на території якої знаходиться вказане майно, та відомості громадянина щодо набуття нерухомості на підставі договору купівлі-продажу.
Ураховуючи положення цивільного законодавства щодо набувальної давності, суд визнав право власності на вказане майно за фізичною особою.

Разом з цим, в порушення вимог законодавства судом не надано належної оцінки достовірності та обґрунтованості фактів на підтвердження відкритості володіння цим майном, несплати протягом тривалого часу платежів до бюджету за фактичне використання земельної ділянки, здійснення господарської діяльності протягом понад 10 років та без повідомлення про це відповідних органів державної влади.

Вивченням доводів судового рішення та співставленням інформацій, які надавалися органом місцевого самоврядування державним підприємствам, установам та організаціям, у т.ч. правоохоронним органам, установлено значні невідповідності з даними, наданими суду.
   
Наведене стало підставою до оскарження вказаного судового рішення в апеляційному порядку.
   
Доводи прокуратури області підтримано судом апеляційної інстанції, постановою суду від 14.05.2018 незаконне судове рішення районного суду скасовано, у задоволенні позову про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю відмовлено.


Прес-служба прокуратури області

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини