Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 09:56:23

Упродовж доби Чернігівські вогнеборці ліквідували 11 пожеж

24.04.2018   13:00Агенцiя

Щодоби до Служби порятунку "101" у Чернігівській області надходять десятки повідомлень про пожежі, спричинені необережністю громадян у поводженні з вогнем під час перебування на відкритих територіях, у лісопаркових зонах, а також при спалюванні сухої рослинності у природних екологічних системах та приватному житловому секторі громадян.

Упродовж минулої доби підрозділами Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 7 загорянь сухої рослинності та 4 пожежі в житловому секторі. Вогнем пройдено понад 3 га відкритих територій.

Слід зазначити, що лише з початку квітня на Чернігівщині через людську недбалість, а також внаслідок випалювання сміття й минулорічних залишків сухої рослинності виникло 217 пожеж в екологічних системах, вогнем пройдена територія понад 350 га, ще 45 пожеж зареєстровано в житловому секторі громадян, 1 людина загинула. Крім того, ліквідовано 2 пожежі настилу в лісі на загальній площі 2 га. Лише завдяки оперативному втручанню вогнеборців пожежно-рятувальних підрозділів не допущено розповсюдження вогню на великі площі та населені пункти.

У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в приватному житловому секторі, а також при перебуванні у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ. Крім того, наголошуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає покарання у вигляді адміністративного стягнення.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини