Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 21:11:26

Харчовикам Чернігівщини розповіли про нові стандарти і вимоги в організації виробництва

28.07.2017   09:57Агенцiя

Законодавчі зміни та сучасні стандарти виробництва у харчовій галузі – тема семінару, який 27 липня відбувся в Департаменті агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

У заході взяли участь представники обласних служб з контролю за якістю продукції та керівники харчопереробних підприємств області.

Про основні аспекти впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР на виробництві учасникам семінару розповів представник державного підприємства «Чернігівстандартметрологія» Анатолій Шарамко.


Довідково:

HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників. Серед її переваг – оптимізація процесів, встановлення відповідальності за небезпечність харчових продуктів, раціональне використання обладнання та матеріальних ресурсів, підвищення довіри споживачів і конкурентоспроможності продукції тощо.
Як повідомив доповідач, з вересня минулого року набули чинності загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами, визначені Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Вони передбачають наявність програм-передумов системи НАССР у всіх операторів ринку харчових продуктів.
На Чернігівщині такі системи запроваджені на 27 підприємствах, серед яких – ПАТ «Чернігівський молокозавод», ЗАТ «ЧЛГЗ «Чернігівська горілка», ПАТ «Чернігівська кондитерська фабрика «Стріла», ТОВ «Ніжинський консервний завод», ПАТ «Чернігівський хлібокомбінат», ПАТ «Сан ІН БЕВ», ТОВ «Нептун», ПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод» та інші.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в області поінформували присутніх щодо основних норм Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», а також проведення оцінки ризиків підприємств.
Крім того, під час заходу заступник директора Департаменту АПР ОДА подякував представникам харчової промисловості Чернігівщини за те, що їх підприємства гідно представили область на міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2017» та вручив дипломи Учасника виставки і відзнаки облдержадміністрації.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини