Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 09:23:03

Впродовж доби вогнеборці ліквідували 10 пожеж в природних екосистемах

22.03.2017   10:44Агенцiя

Впродовж минулої доби оперативно-рятувальними підрозділами Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовані 10 пожеж на відкритих територіях у природних екологічних системах. Головною причиною їх виникнення послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.

Загоряння сухої рослинності на загальній площі понад 10 га ліквідовані на території Бахмацького, Борзнянського, Городнянського, Корюківського, Менського, Сновського, Сосницького та Срібнянського районів.  
   
Слід зазначити, що з початку березня на Чернігівщині через людську недбалість, необережність у поводженні з вогнем, а також внаслідок випалювання сміття й минулорічних залишків сухої рослинності виникло 100 пожеж в екологічних системах, вогнем пройдена територія майже 425 га, ще 8 пожеж зареєстровано в житловому секторі громадян. Лише завдяки оперативному втручанню вогнеборців пожежно-рятувальних підрозділів не допущено розповсюдження вогню на великі площі, лісові масиви, житлові й господарські споруди.
   
У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в приватному житловому секторі, а також при перебуванні у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ. Крім того, наголошуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає покарання у вигляді штрафу.


У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Аудитори Чернігівщини попереджали міську владу про можливі проблеми з перевезенням пасажирів

Аудитори Чернігівщини попереджали міську владу про можливі проблеми з перевезенням пасажирів 09:12

В ході аудиту бюджету Чернігівської міської територіальної громади, завершеного в січні 2024 року, досліджувалось питання транспортного обслуговування населення, яке здійснювалося як комунальним, так і приватними підприємствами.

7 травня: цей день в Україні і світі

7 травня: цей день в Україні і світі 09:10

ДЕНЬ 804 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 804 RUSSIAN AGRESSION

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини