Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 26 травня, 10:05:24

"А за волю xоч умріте і вольності бороніте"

21.03.2017   10:56Агенцiя

Слова видатного гетьмана України, політичного і культурного діяча, мецената, князя Священної Римської імперії Івана Мазепи лунають як гасло для сучасної України.

378-му річницю з дня народження національного героя відзначили у Чернігові біля пам’ятника Івана Мазепи на території Валу.

Пам’ятний захід розпочався із заупокійної літії, яку провели архієпископ Чернігівський і Ніжинський Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій та секретар Чернігівської єпархії протоієрей Роман Кіник.

За участю представників органів влади, науковців, громадськості, політичних партій відбулося покладання квітів до пам’ятника видатного українця.

— Іван Степанович Мазепа є справжнім духовним наставником української нації, патріотом свого народу. Щоб не повторювати помилок минулого, нам, українцям, треба єднатися, бо в єдності наша сила, — зазначила заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

Під час тематичного мітингу учасники заходу мали змогу вкотре згадати здобутки та невдачі Івана Мазепи. Історично склалося, що його постать на сьогодні недостатньо досліджена. Є багато домислів, міфів, неточностей. Дослідники кожного року відкривають нові факти із життя українського діяча. Проте одне залишається незаперечним, незмінним — це справжній патріот і борець за незалежність України.


Департамент інформаційної діяльності так комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Як студенти вивчають інновації для сталого відновлення міста?

Як студенти вивчають інновації для сталого відновлення міста? 15:16

Студенти НУ “Чернігівська політехніка” відвідали 3 практичних курси на базі Центру стартапів та інновацій “Перемога”, де отримали навички з 3D моделювання та друку, роботи з CNC верстатами (з числовим комп’ютерним програмуванням) та ресайклінгу пластику типу HDPE та LDPE

Куди та з якими документами звертатися, щоб отримати статус учасника бойових дій

Куди та з якими документами звертатися, щоб отримати статус учасника бойових дій 15:10

Відповідно до чинного українського законодавства до ветеранів війни належать учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни.

“Що відбувається”: відбулася прем’єра спільного проєкту Медіабази.Чернігів та Суспільне 15:07

22 травня відбулась прем'єра нового суспільно-політичного токшоу “Що відбувається?” – спільного проєкту “Суспільне Чернігів”, регіонального хабу Інституту масової інформації “Медіабаза.Чернігів” та ГО “Чернігівський освітній центр “Ініціатива”.

Мартін Єґер: Займатися сферою культури під час війни треба більше, ніж в мирний час 13:17

Зауважив Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччини в Україні під час сьогоднішнього візиту до області.

Допомагаємо українській системі охорони здоровʼя підготуватися до третьої зими під час війни: ВООЗ встановлює модульні котельні в лікарнях 12:19

Попри системні виклики в Україні триває підготовка до наступної зими, аби забезпечити функціонування української системи охорони здоров’я й надалі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини