Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 02:33:40

У Чернігові відзначили сторіччя Української революції

18.03.2017   09:15Агенцiя

Громада Чернігівщини згадувала драматичні події Української революції 1917 – 1921 років та створення Української Центральної Ради. Цей складний і багато в чому трагічний в історії нашого народу час став водночас добою відродження української нації і державності.

Урочисті заходи з нагоди 100-річчя подій національно-визвольної боротьби українського народу початку ХХ століття розпочалися біля Катерининської церкви.

Участь у заходах взяли перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко, представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко, представники державних установ, релігійних та громадських організацій, військові.

Молебень за Україну та учасників української революції 1917-1921 років відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини Української Православної церкви Київського Патріархату протоієрей Роман Кіник.

– Великим значенням для українського народу є те, що Центральну Раду очолив видатний суспільно-політичний діяч, вірний патріот України Михайло Грушевський. Основи, закладені в Універсалі Ради, актуальні й сьогодні. Ми повинні пам’ятати уроки історії і не повторювати помилок державотворців того часу. Адже саме розбрат у верхівці влади та у суспільстві стали причиною поразки Української революції 1917 року,– зауважив Леонід Сахневич.

Актор обласного філармонійного центру Дмитро Обєдніков, балетна та вокальна групи академічного народного хору зворушили всіх присутніх патріотичною літературно-музичною композицією «Під жовто-блакитним прапором волі».

Після цього учасники пам’ятного мітингу урочистою ходою вирушили на Красну площу, де схили голови перед світлою пам’яттю та поклали квіти до меморіальних стел Героям Небесної Сотні та Героям АТО.

Завершились урочистості патріотичним флешмобом на честь 100-річчя початку Української революції та 100-річчя підняття в місті Чернігові українського прапору.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.