Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 23:27:02

Важливість посилення територіальної оборони - на контролі обласної влади

06.12.2017   07:58Агенцiя

5 грудня у відповідь на звернення голови громадської організації «Агентство територіальної безпеки» Костянтина Шихальова до обласної ради заступник голови ради Арсен Дідур провів нараду з питань розроблення обласної Програми сприяння територіальній обороні Чернігівської області.

До участі в роботі наради долучилися директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації Сергій Болдирєв, представники оперативного командування «Північ» Cухопутних військ Збройних Сил України, Головного управління Національної поліції в області, обласного та об'єднаного міського військових комісаріатів, Городнянської, Новгород-Сіверської, Семенівської, Чернігівської та Ріпкинської районних рад, представники громадських організацій «Самооборона Чернігівщини», «Перша Чернігівська сотня», «Товариства сприяння обороні України», «Спецпідрозділу «Афганець».

Як зауважив Арсен Дідур, враховуючи те, що Чернігівщина межує з країною-агресором, важливість посилення територіальної оборони є незаперечною. Зокрема, й через планування фінансування заходів та потреб тероборони в рамках обласної програми.

Заступник голови обласної ради також повідомив, що Програму покращання матеріально-технічного забезпечення заходів територіальної оборони, військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області на 2018 рік буде внесено на розгляд найближчої сесії, яка відбудеться 7 грудня.

Програмою передбачено забезпечення проведення заходів з покращання забезпечення особового складу спорядженням та сучасними матеріально-технічними засобами, що не передбачені табелем оснащення, закупівлі обладнання, будівельних та інших матеріалів для облаштування позицій військ і блокпостів, надання послуг з транспортних перевезень військовозобов'язаних, військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів до військових частин, зони проведення антитерористичної операції та у зворотному напрямку.

Учасники наради детально розглянули Напрямки діяльності та заходи Програми, а також внесли декілька пропозицій щодо її реалізації.

За підсумками засідання вирішено зібратися на наступну після того, як буде проведено інвентаризацію щодо наявності та дієвості Програм та Планів територіальної оборони, штабів, пунктів управління територіальної обороною та районних загонів територіальної оборони по всіх районах Чернігівської області.


Наталія Купрієнко

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено