Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 05:03:45

Безробітні після навчання працюватимуть водіями тролейбусів

21.03.2017   13:21

Сталим попитом на ринку праці Чернігова користуються водії тролейбусів. Підготувати потрібних працівників і укомплектувати вакансії КП «Чернігівському тролейбусному управлінню» вже не вперше допомагає служба зайнятості.

Наразі за її направленням 12 безробітних чернігівців освоюють нову для них професією. Під час навчання, яке розпочалося 20 березня і триватиме майже півроку, слухачі опанують теорію та отримають практичні навички.
 
За цей час вони ознайомляться з низкою дисциплін, зокрема основами галузевої економіки і підприємництва, правових знань, а також з інформаційними технологіями, будовою та технічним обладнанням тролейбуса, правилами дорожнього руху, охороною праці, основами безпеки руху і правилами обслуговування пасажирів. Теоретичний курс безробітні опановують на базі КП «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат».
 
До речі, це єдиний навчальний заклад в області, який навчає водіїв тролейбуса. Потім, на виробничій практиці, слухачі закріплять здобуті знання та вчитимуться керувати та обслуговувати тролейбуси. Стажуватимуться вони в КП «Чернігівське тролейбусне управління», куди за направленням служби зайнятості й будуть працевлаштовані після успішної здачі всіх іспитів.

Вчаться безробітні безкоштовно, за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини