Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 17 травня, 09:24:05

Попіл Чорнобиля стукає в наші серця

16.04.2016   08:27Агенцiя

14 квітня в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка відбувся захід присвячений 30-й річниці Чорнобильської катастрофи за участю студентів Міжрегіональної Академії управління персоналом, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та співробітників навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області (далі НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області).

Слухачі зібралися для того, щоб вкотре вшанувати пам’ять загиблих та дізнатися більше про ту страшну ніч, коли сталася трагедія.

Перед присутніми в залі виступив ветеран пожежної охорони полковник у відставці Добриця Віктор Павлович, який у ті роки очолював батальйон ВЧ 6165, а зараз сумлінно працює викладачем в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області. Він розповів про подвиг Чернігівських пожежних, які в той час ціною власного життя виконали найвищий обов’язок перед рідним народом, зупинивши поширення радіаційної катастрофи для всієї України, а то й всього світу.

По завершенню заходу методист обласного методкабінету НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області в доступній формі демонстрував та розповідав про засоби індивідуального захисту органів дихання та шкіри від шкідливих речовин, їх правила застосування та експлуатації. Студенти мали змогу приміряти на себе засоби індивідуального захисту.

Сподіваємося, ця зустріч в серцях кожного присутнього залишить почуття щирої вдячності тим людям, які врятували людство від страшної катастрофи.

Останні новини Чернігівщини

Олександр Ломако виступив перед депутатами Київради з проханням фінансово підтримати роботи з розбудови фортифікаційних споруд довкола Чернігова 08:32

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако сьогодні, 16 травня, взяв участь у ІII сесії Київської міської ради ІХ скликання, під час якої звернувся до депутатського корпусу стосовно підтримки нашого міста у частині зміцнення довкола нього існуючих фортифікаційних споруд та будівництва нових.

Сесія Чернігівської обласної ради – понад 50 важливих рішень для життєдіяльності області 08:30

Вчора, 16 травня, відбулося пленарне засідання вісімнадцятої сесії обласної ради. До роботи долучився начальник обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус, його заступники, керівники профільних структурних підрозділів.

Діє програма, яка інвестує в інклюзивність підприємств

Діє програма, яка інвестує в інклюзивність підприємств 08:27

Йдеться про компенсаційну програму від служби зайнятості для роботодавців за облаштування робочих місць працевлаштованих людей з інвалідністю, за якою на сьогодні можна отримати до 106,5 тис.грн.

17 травня: цей день в Україні і світі

17 травня: цей день в Україні і світі 08:18

ДЕНЬ 814 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 814 RUSSIAN AGRESSION

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку 14:37

Близько чотирьох тисяч дітей в Україні щороку залишаються без батьківського піклування. З війною ця проблема набула особливого значення. Діти, на жаль, втрачають батьків, але жоден заклад не здатен замінити дитині сім'ю, забезпечити тепло і родинний затишок, подарувати дитинство.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини