Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 13:53:18

На Чернігівщині вже намолочено понад мільйон тонн зерна

21.08.2017   09:26Агенцiя

Наразі в області ранні зернові та зернобобові культури зібрані з понад однієї тисячі гектарів (95% до прогнозованих обсягів).

Сільськогосподарські підприємства 13 районів уже завершили збирання. Серед лідерів щодо якісних показників — Бахмацький, Варвинський, Срібнянський, Талалаївський райони. Середня врожайність тут перевищує 52 центнери з гектару.

Найбільший вал зерна мають хлібороби Бахмацького району (майже 98 тисяч тонн), Прилуцького і Чернігівського (майже по 70 тисяч тонн) та Ічнянського (65 тисяч тонн).

Загалом намолочено понад 1,08 мільйона тонн зерна. При цьому середня врожайність складає майже 40 центнерів з гектару.

Як проходить збиральна компанія в області, вчора, 18 серпня, ознайомився перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, завітавши на агрофірму «Товстоліс» Чернігівського району. Участь у робочій поїздці також взяли директор Департаменту агропромислового розвитку Юрій Павлішен та голова Чернігівської РДА Віктор Корж.

Разом із керівником товариства Олександром Коров’яковським посадовці оглянули поля, де наразі відбуваються жнива.

Підприємство займається вирощуванням зернових, бобових та олійних культур. Використовує 1539 гектарів орендованих земель. Господарство активно впроваджує сучасні технології в рослинництві.

На сьогодні зібрано понад 504 тонни зернових та зернобобових.

Агрофірма невелика, проте працює у напрямку реалізації зерна з багатьма партнерами по всій Україні. Крім того, надає значну фінансову підтримку закладам соціальної сфери району, дорожньому господарству тощо.

Наразі в області триває посівна кампанія. Аграрії 15 районів проводять посів озимого ріпаку на зерно, вже засіяно 14 тисяч гектарів (81% прогнозованого обсягу).

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:05

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 2 пожежі, 1 випадок загибелі на водних об'єктах та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1особа та 1 особа постраждала.

8 травня: цей день в Україні і світі

8 травня: цей день в Україні і світі 08:33

ДЕНЬ 805 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 805 RUSSIAN AGRESSION

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини