Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 03:22:43

На Чернігівщині на одне робоче місце претендують 8 безробітних

19.04.2017   07:45Агенцiя

Протягом І кварталу 2017 року на Чернігівщині за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості звернулося 7,7 тис. громадян.

Всього перебувало на обліку та отримувало соціальні послуги 20 тис. осіб – на 10% менше в порівнянні з минулорічним показником. Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Водночас в банку даних обласної служби зайнятості налічувалося 9 тис. вакансій, 74,5% з яких укомплектовано службою зайнятості.
За звітний період працевлаштовано 3,4 тис. безробітних. Зокрема, на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування взято на роботу 122 особи.

Крім того, набували нових професій та підвищували кваліфікацію 1,8 тис. безробітних.

При нестачі вільних робочих місць дієвою формою матеріальної підтримки безробітних є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. У січні-березня 2017 року до участі в них залучено 1,4 тис. безробітних.

Станом на 1 квітня в області налічувалось 13,3 тис. безробітних, що на 10% менше, ніж рік тому. На кожну вакансію претендувало 8 шукачів роботи (торік – 9).


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини