Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 05:27:01

"Дніпровський паром" знову зібрав однодумців з України та Білорусі

12.06.2018   11:52Агенцiя

Як об’єднати музеї Гомельської та Чернігівської областей туристичним маршрутом та залучити до закладів відвідувачів, говоритимуть упродовж двох днів у Чернігові близько 70 профільних експертів з України та Республіки Білорусь. Міжнародний музейний форум «Місцеві музеї: нові форми та інновації» відкрився 11 червня.

Привітала учасників Форуму заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова. Вона вкотре наголосила, що такий дружній, невимушений формат зустрічі сприятиме кращому обміну досвідом. Відтак, музеї обох регіонів зможуть вийти на новий рівень роботи, розкрити свій унікальний потенціал, що в свою чергу сприятиме розвитку громад. Недарма ж проект «Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного співробітництва» ще називають «Дніпровським паромом», завдяки якому об’єднаються заклади Чернігівщини та Гомельщини.

До речі, у квітні цього року в Чернігові фахівці вже обговорювали концепцію і структуру міжмузейного сайту та варіанти транскордонних інтермузейних екскурсійних маршрутів.

Наразі ж гості Чернігова дискутуватимуть не лише з приводу збереження культурної спадщини та доцільності нових форм і методів музейної роботи, а й обговорять можливі труднощі у даному напрямі та потенційні ризики.

Нагадаємо, восени минулого року між Чернігівською обласною державною адміністрацією та Гомельським обласним виконавчим комітетом підписано Угоду про співробітництво у сфері туризму.


Довідково:
Дніпровський паром» реалізується Гомельською філією громадської організації «Білоруський зелений хрест» у співпраці з Національним університетом «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка та Історико-археологічним музейним комплексом «Древній Любеч». Проект фінансується спільно з Європейським Союзом у рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства ЕаPTC Білорусь – Україна.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини