Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 30 травня, 06:37:41

На Чернігівщині у 2017 році налічувалося 35 самостійних музеїв

18.05.2018   07:46Агенцiя

18 травня відзначається Міжнародний день музеїв, започаткований сорок років тому.

На Чернігівщині у 2017 році налічувалося 35 самостійних музеїв, більше половини з них – історичні, 6 – комплексні, решта – літературні, мистецькі, художні та інші.

Розміщені вони в 132 будівлях загальною площею 38 тис.кв.м. та займають територію 1427 тис.кв.м.

На кінець 2017 року в музеях зберігалося понад 474 тис. предметів основного фонду та 297 тис. – науково-допоміжного. За рік музейні колекції поповнилися на 2,5 тис. предметів.

Упродовж року експонувалося 62 тис. предметів (13% від їх загальної кількості), відкрито 568 найменувань виставок, проведено 26 тис. екскурсій та видано 565 наукових видань і публікацій.

Музеї відвідало 920,8 тис. осіб, серед яких 46% – учні, слухачі та студенти. У середньому на один музей припало 27 тис. відвідувань.
Найпопулярнішими були архітектурно-історичний заповідник "Чернігів стародавній" та історико-культурний заповідник "Гетьманська столиця", що мали статус національних, а також Чернігівський історичний музей ім. В. В. Тарновського.

Персонал музеїв налічував 628 працівників, майже третина з яких – наукові співробітники та екскурсоводи.

Крім того, у нашому регіоні діяли 22 музеї, створені в складі підприємств, установ, організацій та навчальних закладів.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Як військовослужбовцю після полону звільнитися з військової служби

Як військовослужбовцю після полону звільнитися з військової служби 16:07

Усі військовослужбовці, які були звільнені з полону та не висловили бажання продовжувати військову службу, мають право на звільнення зі служби, наголошують юристи Українського ветеранського фонду.

Чернігівщина може запропонувати найціннішу співпрацю – можливість здобути унікальний досвід 16:03

На цьому наголосив директор Центру кризових ситуацій та підтримки (CDCS) при МЗС Франції Філіп Лаліо сьогодні під час зустрічі з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом. Центр працював із загрозами для цивільного населення під час бойових зіткнень зокрема в Судані та Ємені.

28 травня відбулося засідання 40-ої (позачергової) сесії Чернігівської міської ради VIII скликання 16:01

Участь у ньому взяли 27 депутатів та депутаток. Вони розглянули 19 питань. Засідання розпочалося хвилиною мовчання за всім загиблими внаслідок російсько-української війни, військовими та цивільними.

На Чернігівщині СБУ викрила чотирьох адміністраторів груп, які допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації 15:57

Співробітники Служби безпеки України припинили на Чернігівщині діяльність осіб, які перешкоджали законній діяльності ЗСУ та проводили інформаційно-підривну діяльність на користь ворога.

У Чернігові проведено семінар «Як зберігати пам’ять про війну»

У Чернігові проведено семінар «Як зберігати пам’ять про війну» 11:04

27 травня у Чернігові проведено першій в Україні методичний семінар «Як зберігати пам’ять про війну», який організовано Українським інститутом національної пам’яті та Фондом «Партнерство задля стійкості України».

АНОНСИ ПОДІЙ