Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 05:51:25

Сіверський інститут регіональних досліджень став ініціатором заходів до 100-річчя встановлення дипломатичних відносин між ФРН і Україною

13.03.2018   18:38Агенцiя

В рамках проекту ГО "Сіверський інститут регіональних досліджень" з 14 по 17 березня делегація українських науковців перебуватиме у Мюнхені з нагоди проведення подіумної дискусії та виставки, присвячених 100-річчю встановлення дипломатичних відносин між Німеччиною та Україною.

14 – 17 березня делегація українських науковців перебуватиме у Мюнхені з нагоди проведення подіумної дискусії та виставки, присвячених 100-річчю встановлення дипломатичних відносин між Німеччиною та Україною.

До складу делегації увійшли завідувач відділу історії Української революції 1917–1921 рр. Інституту історії України НАН України Владислав Верстюк, провідний науковий співробітник відділу Історії міжнародних відносин та зовнішньої політики України Інституту історії України НАН України Ірина Матяш, професор кафедри нової та новітньої історії Одеського національного університету  ім. І.І. Мечникова, співголова Комісії істориків України і Німеччини Поліна Барвінська, завідувач відділу історичних студій Науково-дослідного інституту українознавства Міністерства освіти і науки України Павло Павлович Гай-Нижник та директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, заступник голови ради ГО «Сіверський інститут регіональних досліджень», позаштатний кореспондент газети «День» Володимир Бойко.

Серед запланованих заходів, зокрема покладання квітів до меморіальної дошки на честь першого консульства і першого консула Української Народної Республіки в Мюнхені Василя Оренчука на будинку, де розташовувалося консульство Української Народної Республіки в Мюнхені з 1919 по 1923 роки, відвідування українського некрополя на цвинтарі Вальдфрідгоф, Зустріч в Українському Вільному Університеті.

15 березня в Генеральному консульстві України в Мюнхені відбудеться науковий круглий стіл на тему «Брестський мир та розвиток українсько-німецьких відносин у 1918–1923 рр.», присвячений діяльності першого консула Української Народної Республіки в Мюнхені Василя Оренчука та українсько-німецьким відносинам у 1918–1923 рр., а також презентація виставки з нагоди 100-річного ювілею встановлення дипломатичних відносин між Німеччиною та Україною. Того ж дня о 18:00 почнеться подіумна дискусія «Брестський мир та його наслідки».

Цю виставку також презентуватимуть у холі історичного факультету Мюнхенського університету Людвіга-Максиміліана, крім того в університеті відбудуться зустрічі зі студентами та викладачами. Запланована низка інших заходів.

Завершальним акордом заходів буде відвідання 17 березня могили Гетьмана Павла Скоропадського в містечку Оберстдорф.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини