Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 20:22:36

Учні дискутували: Чи тотожні поняття волонтер та благодійник у сучасному суспільстві?

09.12.2017   13:10

У Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Павла Білецького-Носенка 7 грудня відбувся бібліопутівник «Роби добро і говори про це» до Всеукраїнського дня благодійності та Міжнародного дня волонтерів. Відбувся захід для учнів 7-8 класів ЗОШ №10. Ведуча Оксана Проценко з учнями дискутувала «Чи тотожні поняття волонтер та благодійник у сучасному суспільстві?».

Принципи волонтерського руху беруть початок з ідеї створення організації Червоного хреста у 1859 році. Які завдання зараз ставить перед собою ця організація і чим займаються волонтери Прилуцького комітету товариства «Червоного хреста» розповіла Наталія Янина.

До волонтерського руху все частіше залучається молодь, адже саме вони прагнуть змінити своє життя на краще. І дуже приємно, що громадська організація «Українська Громадська рада» є прикладом благодійності і волонтерства у нашому місті, згуртовуючи молодь навколо себе у нещодавно відкритому Молодіжному центрі. Презентація про діяльність Української Громадської ради та Молодіжного центру Юлією Потіпакою викликала щиру зацікавленість у присутніх.

Людяність, милосердя, добро. Такі знайомі нам ці слова. Усе частіше ми говоримо про них, а чи кожна душа відкрита для добра? Чомусь сьогодні наше суспільство заражене вірусом егоїзму, зла і жорстокості. Зачерствіли людські серця, заросли ряскою байдужості до чужого горя, чужої біди. Де ж поділись ті риси, які з давніх-давен жили в характері нашого народу: чуйність і справедливість, уміння розділити чужий біль, допомогти знедоленому, нещасному, поділитись шматком хліба. І виходить так, що краще викинути той шматок хліба на смітник, аніж його віддати… Віддати тваринці, яка найбільш незахищена у нашому сьогоденні. Своїм волонтерським досвідом поділилася голова Прилуцької спілки захисту тварин Наталія Блінова, а бібліотекарі, у свою чергу, подали учням приклад благодійності – передали матеріали для утеплення собачих будок та посильну матеріальну поміч.


За інформацією Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького-Носенка

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено