Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 13:00:40

Виховання патріотизму у підростаючого покоління - найкраще вшанування пам’яті Михайла Коцюбинського

26.04.2017   08:17Агенцiя

Видатний український письменник, громадський діяч Михайло Коцюбинський останні 15 років свого життя провів у Чернігові. Тут же він і упокоївся 25 квітня 1913 року.

Тож до могили українського сонцепоклонника на Болдиній горі вшанувати його світлу пам'ять прийшли представники органів влади, зокрема перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, громадськість, а також шанувальники творчості письменника.

Присутні згадали і літературний доробок українського класика, і сторінки його життя.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, говорячи про творчу спадщину Михайла Коцюбинського, наголосив, що саме на Чернігівщині з-під його пера вийшли всесвітньовідомі твори: «Intermezzo», «Цвіт яблуні», «Дорогою ціною», «Хвала життю», «Fatamorgana», «Тіні забутих предків», які без перебільшення є видатним і неповторним явищем в історії української культури.
Валентин Мельничук зауважив, що багато проблем, які підіймав художник слова більше століття тому, залишаються актуальними і длясучасного українського суспільства. Тому, за словами промовця, щоб краще орієнтуватися у сьогоденні, слід частіше звертатися до класиків, чий безцінний досвід і мудрі поради не втрачають своєї важливості і нині.

- Михайло Коцюбинський залишив нам у спадок свої безцінні твори. Вони і досі надихають як сучасних митців, так і читачів. Так витончено передати душу і внутрішній світ українця — справжній талант. Ми маємо гідно берегти скарби вірного сина України, а виховання патріотичного духу у підростаючого покоління — це найкраще вшанування пам’яті Михайла Коцюбинського, — зазначила Наталія Романова.

У свою чергу, Ігор Коцюбинський висловив слова вдячності усім, хто прийшов вклонитись таланту видатного письменника та вшанувати його світлу пам’ять.

На багатогранності таланту знаменитого українського Сонцепоклонника, який глибиною своїх оповідань, повістей та новел значно випередив свій час, наголосила письменниця, голова обласної організації Національної спілки письменників України Ганна Арсенич-Баран.

Заупокійну літію відправив священник храму Михайла і Федора отець Олег.

Останні новини Чернігівщини

Засуджено мешканку м.Києва за шахрайство

Засуджено мешканку м.Києва за шахрайство 11:11

Вироком Деснянського районного суду м.Чернігова 34-річну жительку м.Києва визнано винною у заволодінні чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.190 КК України).

1 травня: цей день в Україні і світі

1 травня: цей день в Україні і світі 08:07

ДЕНЬ 798 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 798 RUSSIAN AGRESSION

Співпраця КП «Чернігівводоканал» з GIZ: серед проєктів – реконструкція водопроводу та передача нашому КП спецавтомобіля 15:22

На щотижневій розширеній нараді у міській раді 30 квітня обговорили питання щодо результатів співпраці комунального підприємства «Чернігівводоканал» з міжнародними партнерами, зокрема з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП 15:19

Сьогодні близько 7-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі неподалік від селища Березне Чернігівського району.

 Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси 15:17

Оперативники Ніжинського райуправління поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 54-річного ніжинця вилучили пістолети, гранату та набої.