реклама партнерів:
Головна » 2017 » Жовтень » 17 » Відкриття виставки фотомайстра Віктора Кошмала «Дерев’яне мереживо Чернігівського краю»
09:37
Відкриття виставки фотомайстра Віктора Кошмала «Дерев’яне мереживо Чернігівського краю»
Відкриття виставки фотомайстра Віктора Кошмала «Дерев’яне мереживо Чернігівського краю» 17 жовтня, у вівторок, о 15.00 у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбудеться відкриття виставки відомого фотомайстра Віктора Кошмала під назвою «Дерев’яне мереживо Чернігівського краю».

Віктор Кошмал – відомий фотохудожник та фотожурналіст. Його світлини неодноразово були представлені на конкурсах Національної спілки фотохудожників України, газети «День», інформаційного агентства «Укрінформ», фірми «Canon».
На виставці фотомайстер презентує свої знімки, де показана стародавня краса Чернігівського краю – будиночки з вишуканим різьбленням, красивими вікнами і дахами. На фотографіях можна буде роздивитися дерев’яні архітектурні прикраси, що залишилися з минулого та позаминулого століття і радують наше око й донині.
У ХІХ-ХХ ст. на Чернігівщині було чимало дерев’яних будинків, помережаних неперевершеним архітектурним різьбленням. Ці візерунки робили будівлі ошатними і загадковими, мали своє пояснення. Наші пращури вірили, що зображення звірів та птахів, небесних світил могло захистити їх від бід, тому і прикрашали будинки таким орнаментом. Хто знає, чи правда це? Та в будь-якому разі тепер ми маємо можливість роздивитися «Дерев’яне мереживо Чернігівського краю» на світлинах відомого фотохудожника Віктора Кошмала.

Відкриття виставки відбудеться 17 жовтня.
Початок о 15:00.

Вхід вільний.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.
Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 838 | Теги: Віктор Кошмал, різьблення, виставка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar