реклама партнерів:
Головна » 2017 » Січень » 11 » Чи приберуть "свіжий" МАФ на вулиці Козацькій в Чернігові
09:31
Чи приберуть "свіжий" МАФ на вулиці Козацькій в Чернігові
Чи приберуть На своєму черговому засіданні, яке відбулося наприкінці минулого тижня під головуванням Олександра Ломака, постійно діюча комісія міської ради з питань безпеки та організації дорожнього руху розглянула кілька нагальних питань, інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Одне з них - щодо стану облаштування транспортної інфраструктури на зупинках громадського транспорту по вул. Козацькій після закінчення її реконструкції та будівництва контактної тролейбусної лінії. Зокрема мова велась встановлений перед самим Новим роком МАФ (малу архітектурну форму) на зупинці "Комерційний технікум" по вул. Козацкій.

Нещодавнє встановлення цієї споруди викликало критику в ЗМІ та соцмережах. Адже в місті зараз діє мораторій на відведення земельних ділянок під розміщення тимчасових споруд для комерційної діяльності. Як відомо, він запроваджений до затвердження комплексної схеми розміщення таких споруд у Чернігові.

Як прозвучало на засіданні комісії, МАФ по вулиці Козацькій формально не порушує цього мораторію. Його власник має договір про спільну діяльність на 5 років з КП «Паркування та ринок». Він був укладений 1 вересня 2015 року колишнім керівником КП «Паркування та ринок» Дмитром Синенком. Згідно з угодою, на цій зупинці має бути встановлений МАФ, у якому буде здійснюватися торгівля до 2020 року.

Одночасно Олександр Ломако повідомив, що протягом року він та міський голова спілкувалися з цим підприємцем. Позиція міської влади була і залишається такою: всі зупинкові комплекси в Чернігові мають бути одного формату. Заступник міського голови зазначив, що цьому підприємцеві пропонувалося, як і всім,зачекати деякий час, поки місто розробить новий формат комплексів, та встановити споруду загального зразка. Як компенсацію за незручності місто пропонувало йому отримати ще 2-3 ділянки для таких комплексів. Але новий МАФ з’явився попри ці пропозиції. Як наслідок, обурені його появою чернігівці вимагають відповідних дій від міської влади.

Олександр Ломако:
- Там серйозні зауваження до естетики, та і проходу для пішоходів немає. Адже споруда велика, масивна. Таких зупинок не має бути в місті. І неправильним є ставлення підприємця, який прийшов на переговори до міської влади і отримав негативну відповідь, а потім все одно взяв і встановив МАФ - такого в місті не повинно бути. Ми маємо в законній спосіб демонтувати цю будівлю.

Після обговорень комісія запропонувала ряд кроків, які мають розв’язати проблему. Одним з кроків має стати рішення депутатів міської ради про надання цій земельній ділянці іншого юридичного статусу. Питання планується винести на найближчу сесію міської ради, яка відбудеться 26 січня.

На цьому ж засіданні комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху розглянула питання про додатковий захід для полегшення прибирання міських доріг взимку. А саме, про заборону на ряді вулиць у зимовий період паркувати автомобілі в нічний час – з 21.00 до 7.00. Це потрібно для того, щоби снігоприбиральна техніка могла там працювати безперешкодно. На цих вулицях будуть вивішені відповідні дорожні знаки.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 868 | Теги: Чернігів, депутати, маф | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar