запомните / запишите
сообщите, что вы нашли информацию
на сайте "Map.cn.ua - Карта Чернигова"

г. Чернигов, ул. Князя Черного, 1


Єлецький Свято-Успенський монастир



Єлецький Свято-Успенський монастир розташований у західній частині Чернігова. 1648 р., коли Чернігів став центром однойменного полку, монастир стояв у руїнах. Під час нападу С. Горностая на Чернігів на початку весни 1610 р. було спалено не тільки Чернігів, а й Єлецький заміський монастир. Через декілька років центральна споруда монастиря – Успенський собор частково завалився.

Активна забудова цього комплексу розпочалася в другій половині XVII ст. і продовжувалася майже все XVIII ст. У 1676 р. збудовано трапезну Петропавлівську церкву, яка розташовувалася із західного боку головного храму. В 1670–1675 рр. зведено баштоподібну дзвіницю. Наприкінці ХVІІ ст. монастир був оточений мурованою стіною. У ХVІІІ ст. були збудовані келії на сході та будівлі на півдні, де знаходяться сучасна Петропавлівська церква та трапезна монастиря. Також близько середини ХVІІІ ст. на захід від трапезної церкви збудували приміщення для паломників, яке було дотичним до внутрішнього боку західної стіни монастиря. У північній частині монастирського комплексу розташовувалася господарська частина монастиря, що складалася з дерев'яних споруд, які примикали до внутрішнього боку стін. Також у північній частині в 1688 р. збудовано дерев’яний будинок, що належав чернігівському архієпископу Феодосію Углицькому. За сучасною Петропавлівською церквою, майже на схилі тераси, знаходяться залишки будинку ігумена. Однак точний час побудови його невідомий, вірогідно, що він відноситься до кінця ХVІІ – початку ХVІІІ ст.

Спутниковый режим карты Нормальный режим карты Включить/отключить значки панорам Включить/отключить значки домов
Увеличить масштаб Уменьшить масштаб Вернуться в исходную точку

Фото + Добавить фото для этого адреса


Выберите фото, которое желаете загрузить (размером не более 1 Мб)
  
Описание фотографии
 
Введите код с картинки:

 

Компании (1)

  Елецкий Успенский монастырь (православный храм)
г. Чернигов, ул. Князя Черного,  1
т. +38(0462...
показать телефон(ы)
Елецкий Успенский монастырь (православный храм)
Елецкий Успенский монастырь основан черниговским князем Святославом Ярославовичем (1027-76 гг.) как загородная резиденция. Восстановлен в 1445-95 гг. после монголо-татарского нашествия. ...
Виртуальный тур
Смотреть полную информацию

Комментарии

 map.cn.ua (0)  


  Ссылка на страницу: